IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция не планира споразумение с МВФ

Страната разглежда възможностите за финансиране, за да се справи с последиците от Covid-19

16:09 | 12.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kerem Uzel/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg

Турция не планира да сключи споразумение с Международния валутен фонд (МВФ), обяви говорител на президента днес. Това стана ясно докато страната разглежда възможностите за финансиране, за да смекчи икономическото въздействие от пандемията, предава Ройтерс.

В петък информационната агенция се позова на официални лица от Турция, които твърдят, че страната е провела разговори със Съединените щати за осигуряване на суап линия от Федералния резерв, както и други възможности за финансиране.

„МВФ не присъства в дневния ни ред... Турция не планира сключването на нова сделка с МВФ, нито кредитно, нито друго споразумение“, коментира говорителят Ибрахим Калин в интервю за CNN Turk.

Попитана за криките към Международния валутен фонд от страна президента Тайип Реджеп Ердоган, управляващият директор на институцията Кристалина Георгиева заяви в четвъртък: „Всъщност имаме много конструктивен ангажимент с всички членове, включително с Турция... Ние сме тук за всичките си членове“.

Смъртните случаи от коронавирус в Турция нараснаха до над 1100, а потвърдените случаи на заразени са над 50 хил. Властите наложиха двудневна блокада над по-голямата част от страната, която влезе в сила в полунощ в петък. Целта на мярката е да овладее разпространението на Covid-19 в рамките на държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Изчаткал тавариш, не искат с долари да работели, казваш? С рублички искат, сигурно?С конкурс ли ви намират такива? То пак ще е трудно, това "ниво" не се открива току така...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
крас
преди 4 години
ЕХ КРИСИ, Номерата с получените от МВФ един трильон долара за разпределяне като увеличаване на капитала на всеки един от членовете на тази ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА които се принуждават да закупуват СПЕЦИАЛНИТЕ ПРАВА НА ТИРАЖ , няма да мине нито в ТУРЦИЯ , нито пък при най големите кредитори на САЩ - КИТАЙ , ЯПОНИЯ И КОРЕЯ. Скоро ще възникне проблем не само с управляваното от теб МВФ , но и със СБ където са парите му. ПРЕДСТОЯТ ПЛАЩАНИЯ ПО ИЗТИЧАЩ МАТУРИТЕТ НА АЦК. Тези плащания ще предопределят бъдещето на света и неговото разплащателно средство - ДОЛАРА с който КРЕДИТОРИТЕ НА САЩ , не желаят повече да работят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още