Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Трите сценария за макроикономическите последици от Covid-19 в България

Най-големият дългосрочен риск за страната е високата експозиция на цели сектори и производства към внос и износ към Италия и Германия

   1| 2    
1
 
3
 
14
Dr. Vatnikov до: ing5rov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ти си живия пример за твърдението от пост 11.
3
 
1
 
13
преди 5 месеца
ми ше гладуате и бегом по пилоните в баровете и на Околовръстното за да изкарате книжни мишоци, друго неа .....
4
 
4
 
12
ing5rov до: ert
преди 5 месеца
това е целта ... "...да седим на едно място под карантина и без развитие и поглед напред. "
5
 
5
 
11
ing5rov до: zelka007
преди 5 месеца
"... гадничък е вирусът ..."

Вирусът на тоталното оглупяване е непобедим !
4
 
3
 
10
ing5rov до: khao
преди 5 месеца
Ваксината от която се нуждаеш ти и подобните ти , още не е измислена ...
3
 
6
 
9
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Пре-достатъчно хора ходят на работа, при което споделят офиси и производствени или търговски площи (открити и закрити), возят се на всякакъв вид обществен транспорт и таксита, до вчера масово се посещаваха тържища и пазари. Ако приемем, че ползването на маска и ръкавици са критично условие за ограничаване на разпространението, също не може да се твърди, че се ползваха от всички. Всичко това го констатирам с очите си.
За младежта да не говорим ... събират си се и се шляят на тумби, като личните предпазни средства, ако въобще присъстват, се третират , като моден аксесоар или повод за някакъв кодош.

Аз тази цялостна картина я разчитам, като твърде неефективно приложение на обявените мерки във връзка с ограничаване на разпространението, а в случай, че не са ограничени пътищата за разпространение, изниква въпроса за адекватната оценка на заразност и вирулентност при това заболяване, каквато ни се представя в официалната позиция на щаба.

Единствения неоспорим резултат от въведените мерки (и начина на прилагането им), е правото, което правителството си купи да обяви при всеки възможен сценарии на развитие : „Направихме всичко, каквото можеше да се направи, няма въведени по-строги мерки никъде по света ... е, поне на хартия”.

Да видим на каква цена си я купиха тази индулгенция.
4
 
3
 
8
преди 5 месеца
Глупости на търкалета!... Аман от умници! Бабо Ванга, задминаха те!
4
 
8
 
7
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Когато сме слабо засегнати от пандемията, именно благодарение на навреме предприетите мерки е много лесно да се философства в стил: "какво трябваше да се направи." А питай ги хората в силно пострадалите държави.
2
 
8
 
6
телец до: ert
преди 5 месеца
Умник! Направо нарочно хвани вируса за по- сигурно от някой с двустранна пневмония причинена от баш КОВИД 19, за да придобиеш групов имунитет и няма болести да те ловят, ще станеш безсмъртен!
3
 
9
 
5
фиг.1 до: wag1111
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Това ми прилича малко на логиката: "Дай да скачаме в пропастта, пък каквото ще да става!"

Моята прогноза е, че епидемията ще започне да стихва в началото на лятото и мерките постепенно ще се охлабват. А следващата зима ще ни удари нов щам на вируса, за който пак няма нито ваксини, нито имунитет. При всички случаи, икономическото възстановяване ще отнеме години.