IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФК Барселона е застрашен от банкрут?

Според кандидатът за нов президент на клуба Виктор Фонт клубът се движи към „голяма буря“

15:14 | 13.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Испанският шампион Барселона е изправен пред заплахата да фалира и на стадион „Ноу Камп“ да настане морален упадък, смята кандидатът за президент на клуба на следващите избори Виктор Фонт, цитиран от Gol.bg.

„Отдавна предупреждавам, че клубът се движи към голяма буря, макар да разполага с най-силното поколение в историята. Преди рисковете на това управление бяха огромни, но в момента вече са гигантски“, заяви Фонт.


„Сега живеем във време на пандемия, което ще се отрази не само на спорта, но и на живота. През последните месеци станахме свидетели на срамни страници по отношение управлението на Барселона и този процес ескалира през последните няколко дни“, казва Фонт
 
„Точно когато приоритет трябва да бъде изваждане на клуба от кризата, президентът анонсира нов модел на управление, с нови директори, за да запази поста си. Вече целият клуб е в опасност“, допълва той.

„Тази политика е еретична. Заради незначителните приходи заради пандемията и разривът в борда на директорите Барселона е под опасност да банкрутира и да се разрушат моралните основи на клуба. Край на играта“, завърши Фонт.

Неговото име беше замесено около слуховете, че президентът Хосеп Мария Бартомеу е плащал тайно на частна компания, за да очерни имената на куп клубни легенди и свързани с клуба лица.

Миналата седмица се стигна до дъжд от оставки в Барселона, като цели шестима от хората в ръководството си тръгнаха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
onezero
преди 4 години
Как фалит бе? нали щаха да взимат църната перла Неймар за 999 милиона и 99 цента на примоция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още