IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира да използва дизайна на iPad за следващия модел iPhone

Компанията ще се опита да се конкурира по-успешно на пазара на интелигентни говорители с по-евтина версия на HomePod

17:07 | 13.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple Inc. подготвя редизайн на един от своите топ модели iPhone, използвайки облика на последните версии на iPad, като част от голямото есенно обновяване, когато компания ще добави 5G към четири свои нови модела телефони и ще пусне два нови аксесоара, съобщава Bloomberg, позовавайки се на информация от двама източника.

Тазгодишните наследници на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max ще бъдат съпътствани от два модела от по-нисък клас, които ще заменят iPhone 11. Двете устройства от висок клас ще имат заоблен дизайн на панела, който ще бъде направен от неръждаема стомана, подобно на iPad Pro, който беше представен през 2018 г.

Подобно на iPhone 5, новите телефони ще имат плоски екрани и няма да следват дизайна на сегашните модели, които притежават извити заоблени ръбове, споделят източниците, пожелали анонимност.

Apple също разработва по-малка и по-евтина версия на своя говорител HomePod, която ще бъде пусната на пазара още през тази година, а също и Apple Tags, които ще позволят на потребителите да следят обекти от реалния свят като ключове и портфейли.

Заради прекъсвания в производството, причинени от пандемията от коронавирус, поне някои от новите модели iPhone могат да бъдат пуснати няколко седмици по-късно от първоначално предвиденото, посочват източниците. Apple не е информирала доставчиците за значителни закъснения, а инженерите ѝ се очаква да пътуват до Китай и да завършат дизайна на продуктите през май.

Говорителят на Apple отказа коментар по въпроса. 

Предстоящите модели iPhone Pro ще включват три камери на гърба, докато телефоните от по-ниския клас ще останат с две камери, подобно на сегашната гама. Apple ще добави 3-D системата LIDAR, която дебютира с iPad Pro през март, към своите устройства от най-висок клас, като по този начин поставя основата за напредък в приложенията с разширена реалност.

Новият iPhone от най-висок клас е предвиден да разполага с екран, който ще е малко по-голям от 6,5-инчовия панел на iPhone 11 Pro Max. Apple обмисля премахването на линията със селфи камера в горната част на дисплея и сензорите на Face ID в дизайна на бъдещите модели.

Всички телефони са планирани да включват значително надграждане на процесора с акцент върху подобряване на изкуствения интелект и задачите при добавената реалност.

От 2012 г. Apple пуска основните си модели iPhone през септември, с изключение на излизането на iPhone X през 2017 г., който се появи през ноември поради ограниченията в доставките.

Тази година компанията се сблъска с глобална пандемия, която временно забави веригите ѝ на доставка и навреди на търсенето на смартфони поради забавянето на глобална икономика. Ограниченията при пътуванията също тласнаха инженерите на Apple да работят предимно в домашни условия.

Предвид несигурността около разпространението на коронавируса и променящата се икономика, плановете за представяне на новите продукти на Apple и спецификациите на iPhone все още подлежат на промяна.

Размерът на новия говорител HomePod ще бъде на около половината на оригиналния, като същевременно запазва дизайна, споделят източниците.

Устройството е в процес на разработка от няколко месеца, като се сблъсква със закъснения, като Apple вероятно ще го представи през втората половина на тази година.

По-ниската му цена ще помогне на Apple да се конкурира по-успешно с евтините интелигентни говорители на Amazon.com и Alphabet., които в момента доминират на американския пазар. HomePod до голяма степен се разглежда като провал по отношение на продажбите, въпреки че превъзходното му качество на звука остава конкурентно предимство.

Безжичният аксесоар Apple Tags ще предлага функционалност, подобно на джаджите, които вече са на пазара като Tile trackers. Той ще върви в комплект с кожен калъф, проектиран от Apple, и ключодържател, с който устройството ще се прикрепя към различни предмети, добавят източниците.

Според тях Apple работи и върху нова версия на MacBook Pro, Apple TV, iPad и нов iMac.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 3 години
Apple планира да използва дизайна на iPad за следващия модел iPhone-ГОЛЯМ ПРАЗ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още