Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Жилищният пазар в България функционира на забавен каданс

Корекция на цените на имотите надолу ще има, но все още е трудно да се предвиди каква ще е тя

   1| 2    
0
 
12
 
11
преди 1 година
Няма профилна снимка
Изпечените спекуланти казват:"Не ми хвали стока,не ми хвали цена,хвали ми пазара!"
7
 
8
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Вярно , че търсенето определя цената. Но да се има в предвид и предлагането. Едва ли някой купил на 1000Е квадрата ще го продаде на 800Е. Като няма и предлагане и тъсене цените ще си останат. Д му мислят строителите. Те ще трябва да се съобразят с новите условия и ако с кредити строят то ще трябва бързо да ги продадат за да си покрият кредитите. Който строи обаче със собствени средства може да почака.
2
 
14
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
И аз мисля, че кризата ще започне да се усеща съществено чак към края на годината. Сега още е рано. Всяко ново съкратено работно място води до следващо и т.н.. Затова и аз съм пас до 2021 или поне до Ноември. До тогава здраво работа.
0
 
20
 
8
преди 1 година
Няма профилна снимка
Твърде рано е отчаяние и оптимизъм съответно у строители/брокери и купувачи. С 10 милиарден заем плюс парите от ЕС - още поне няколко милиарда може да се изработи план Маршъл условно казано. Парите ги има, Маршъл го няма. Нито един сериозен икономически експерт нямат управляващите или ако имат го крият и не им личи определено. Преписани от този и онзи нахвърляни мерки работа не вършат. Моята прогноза лична за сега е 6 месеца влошаване на ситуацията и след тях 2 години за да излезем на стабилен растеж, което не значи да се върнем или задминем нивата от 2019та. Говорим връщане към растеж. С умела политика каквато няма да видим с тази власт може и малко по-бързо ако и западните ни партньори се съвземат. Така, че за намаляване на цени има време 2 години поне. Ще почакаме за купуването. Лихвите ще се вдигнат, но не знаем с колко. Заемът като процент от цената ще намалее, ще трябва начален капитал повече. 12 годишния цикъл на икономиката на света е факт. За мен кризата си беше готова, вируса я ускори, а сега чакаме да видим дали и ще я задълбочи. Според мен да. Имаме крадитен рейтинг заевтини заеми, но нямаме макроикономисти дето да дадат насоките, имаме де, ама никой не ги пита. По-скоро астрологията дава смяна на властите навсякъде по света, въобще времена за промени. Така, че до края на годината съм повече от пас. Направо ме няма.
0
 
19
 
7
Dr. Vatnikov до: wag1111
преди 1 година
Няма профилна снимка
Още малко трябва да почакаш, сега още са с надути гърди, карат на квото са събрали предварително от миналата година и в началото на тази.След година някъде гащите ще са долу.Оглеждай се и сега, вече има ново строителство близо до Акт16 на 700 евро в София.
4
 
10
 
6
wag1111 до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Няма профилна снимка
От около 2 години чакам този момент и ако се окажеш прав за намалението на цената вместо 2, ще мога да взема поне 4 и да ги реновирам.
0
 
18
 
5
Mnk17 до: michaelis23
преди 1 година
Няма профилна снимка
То потъването се определя от купувачите, като няма кой да купува и народа си отива по родните села. Нормално е търсенето на кутийки в София да намалее.
3
 
13
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Няма страшно! Жилищният пазар в България е стабилен като Титаник!
0
 
21
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Според мен, ще има следните последствия в близко бъдеще:1. Як спад в продажбите, нещо като 5% от 2019.2. Як спад в цените, поне 35-40%. Ще има и добър улов за хора с кеш и закъсали строители.3. Минимизиране на разходите на купувачите, защо ти е да плащаш няколко хиляди евро комисионна на някой, че да те разведе по някои имоти, вместо да идеш САМ и да се договориш с инвеститора?!?
0
 
21
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Оф, голяма мъка е на легнала и инвеститорпета, и брокрчетата. През ден ни пускат облъчващи статии как днес сме зле, ама след известно време ще сме си по старому и цените ще са в небесата отново. Даже онзи Ден Ивайло Митев от Идея Хоум се напъна още, та каза, че понеже пазарът бил изключително справедлив, след рестарт почваме от същите цени... Е, как никой друг освен пряко заинтересованите от продажби на имоти, не вижда през тия розови очила. Но пък ако има наивници да им вярват, на тях не можеш да им помогне никой...