Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Късен летен сезон - ваучери за туризъм, безплатни чадъри и шезлонги

Министерството на туризма разработва различни мерки в подкрепа на евентуалния бъдещ късен летен сезон през юли и август

1
 
3
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И нека започне поредния цирк. Ще обявят безплатни чадъри и шезлонги за да заблудят овчиците. И като заблеят от морето че всичко пак се плаща по 20-30лв ще стане ясно че пак ще се ходи в гръцко
3
 
4
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Дотук мерките са неадекватни, касаят само някои групи засегнати, раздават се заеми на закъсали, което е подигравка. Реално помощ няма за хората. Вероятно ще помагат само на определени фирми - подходящо позиционирани политичеси и спонсорски. Мутренските бизнеси. Първо хората може да останат без отпуск -какви ваучери тогава. Кой ще вземе неплатен отпуск ако е закъсал с парите да ходи на море. Туризма е сив мутренски отрасъл. Официално е 15-16 процента от БВП мисля, но колко ли е неофициално. От него може да закъса държавата повече от очакваното. Мерки нека има, но с акъл, обмислени, а не преписани от Германия и не знам си къде още. Като цяло ваучерите за море и почивки са добра идея - за сега трябва да са точно идея. Може да се наложи спешно да се раздават ваучери за храна и сметки на закъсали. Страшно мого хора наистина я закъсаха. Нормално е при 40-50 процента бедни. Нормално е логически, но като гледам какво става край мен не е нормално. Големите вериги магазини се опразниха, пазарите и те, няма хора, а и препълнените колички са малко. Може да са се презаредили хората, но не мисля, че е това. Влошаването ще върви още с месеци независимо от това ще се вдигнат ли поне крутите мерки през май. После поне 2 години за да стабилизираме нещата на растеж и то само ако сгънем вируса някъде в ъгъла, За сега той повтаря в Азия за съжалеие. Не съм от тия дето плюят как да е, но капацитет не виждам у финансово-икономическата група министри така да ги нарека. Финансов, икономически, земеделски, енергиен, регионален, туризъм. Кой от тях може да предложи план маршъл за изправне на страната. Освен КОЙ да помага, ама на кого ли. Н богатите ще помогнат. У нас е така. Знаем го.
2
 
6
 
4
Бидонойл до: Bones
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не го разбирам какво е това злорадство от потъването на бизнеси. Нека всичко е точно както казваш, туризмът се държи от мутри, но ако някои от бизнесите на мутрите фалират, те от глад няма да умрат, утре ще започнат нови. А потърпевши ще са хората, които остават без работа. Нямаш идея колко много хора се хранят от туризма.
2
 
3
 
3
markov до: Bones
преди 5 месеца
Аре стига с това плюене по принцип. По Българското черноморие което обикалям много често има и презастроени места и места в относително диво състояние. Въпрос на вкус на всеки е къде ще почива. Аз лично районите около Несебър и Созопол ги прескачам защото са презастроени за моя вкус, но като гледам явно има достатъчно туристи и за там ........
5
 
4
 
2
Bones до: Whitestar
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
По родното ***, едва ли... Съчетанието от свободно плуващи в морето фекалии + отличната ни "храна" по заведения и хотели, може само да доведе до още по-големи щети върху организма.

И нека си кажем истината в очите. В БГ така наречения туризъм на 95 % се държи от мутри, политици и свързани с тях калинки, които бетонираха и превърнаха в гето цялото Черноморие. Да потъват.
2
 
4
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Според традиционните медицински специалисти излагането на силна слънчева светлина, в съчетание с йодни изпарения и по-високите летни температури ни гарантира, до една значителна степен, предпазването от всички видове грипни вируси! Явно това ще даде тласък на туризма, който би трябвало да отчете и ръст! Този шанс зависи от подходящата маркетингова политика на бранша.