IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на iPhone в Китай се възстановиха

Заводите за смартфони се върнаха към обичайната си работа

13:59 | 14.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Продажбите на iPhone в Китай са се възстановили през март, докато втората по големина икономика в света работи по възстановяване на производството си след блокадата, която наложи заради новия коронавирус, пише Bloomberg.

Продажбите на ключовото устройство на Apple са скочили с 19 на сто през март спрямо година по-рано до 2,5 млн. бройки, сочат изчисления на Bloomberg, базирани на месечните данни от Китайската академия за информационни и комуникационни технологии, правителствен мозъчен тръст. По-широкият пазар на смартфони, включващ и Android устройствата, се е свил с близо 22% до 21 млн. продадени бройки, посочва още академията.

Февруари, който беше най-засегнат от мерките на правителството, целящи да овладеят ситуацията с коронавируса, доведоха до над 60% спад на продажбите на iPhone, тъй като заводите останаха затворени след седмицата за Лунната нова година.

Заводите на Apple в Китай, повечето от които са управлявани от Hon Hai Precision Industry, известна още като Foxconn, бавно възстановяваха операциите си през февруари и март. В мегакомплекса в Джънджоу, известен като „iPhone City”, над 200 хил. работници са се върнали на продуктовите линии към края на март, сочи уебсайтът на местните власти. Заводът прави по близо 300 хил. смартфона на ден на този етап, подобно на капацитета си преди вируса, твърдят властите.

Междувременно Apple се подготвя за редизайна на своите топ модели, като част от обновяването на своите устройства, като се очаква да добави и 5G функционалности към предполагаемите четири нови модела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
kane
преди 4 години
Смятам тези цифри за фалшиви новини- ама от манипулации
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още