IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Той не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения

12:26 | 15.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Общинският съветник Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване. Това става ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура.

След редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, той не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15 април2020 г. за общодържавно издирване.

Сагата със Сидеров започна още във вторник, след като стана ясно, че ще му бъдат повдигнати две обвинения от прокуратурата и му е определена гаранция от 50 хил. лева заради призиви за неспазване на извънредните мерки. От полицията издадоха и заповед за принудителното му довеждане.

Той е и с обвинение за това, че е попречил за връчването на призовката му. Образувано е и досъдебно производство за заплаха срещу полицай и прокурор, за да не му бъдат повдигнати обвинения.

В телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 г., лидерът на "Атака" отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: „Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“. „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 269, ал. 1 НК. Разследването и по този случай продължава, уточняват от държавното обвинение.

Това няма да е първият сблъсък на Сидеров със закона. Като депутат срещу него имаше цели 5 дела за хулиганство в съдебна фаза, а той често се възползваше от имунитета на народен представител. Сега като общинар обаче той не разполага с такъв имунитет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
Спящият бик
преди 3 години
Не знам откъде ще изпълзи следващия път, но съм сигурен, че пак ще е от телевизора... Може би от някаква официална церемония по награждаването му от Путин?! Не знам... Но знам със сигурност къде му е мястото! И ако държавните ни мъже все още имат контрол върху собствените си топки, надявам се да не го виждам скоро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още