IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

600 метра от тунел „Железница“ вече са изкопани

Работата ми е да ви запазя живи, отбеляза премиерът по време на проверка на строежа на АМ „Струма“

15:10 | 15.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Около 600 метра от тунел "Железница", част от автомагистрала „Струма", вече са изкопани. Това стана ясно от думите на зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той, заедно с премиера Бойко Борисов, направи инспекция на строежа на тунела. От южната му страна вече са прокопани около 250 метра и около 370-380 метра от северната страна. Общата дължина на съоръжението ще бъде около 2 километра.

Според Борисов на строежа на АМ „Струма" работят стотици хора, които хранят семейства. Той каза, че е много доволен от напредъка. 

„Миналата седмица платихме, така че за празниците хората да имат заплати. Виждате колко сме напреднали, колко бързо става... Да похвалим работниците, всички са с маски, с каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините“, посочи той, цитиран от БНТ.

Борисов припомни, че тази магистрала е трябвало да бъде готова още за олимпиадата в Гърция.

„Убеден съм, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства. Всеки ден ще започвам с едно и също: спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Всеки друг, който си позволява да бърбори други неща, аз ще направя колкото и да ни мразят за това, всички бизнеси, които могат производствата им да работят, ще работят. Тези, които не може, ще ги компенсираме и ще им помагаме“, отбеляза Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
zelka007
преди 3 години
ако пишеш за "арубис" ... преработват меден концентрат , около 1,2млн.т. на година , в катодна мед , около 230х.т. на година ... в зависимост от условията и цената на международните пазари ... приблизително 30% от медният концентрат се изкупува от български мини , другото се внася от южна америка и черноморският басейн ... работят основно по договори за компанията майка в белгия ... ако искаш катодна мед за производство , говори с белгийците ... :))) ... по въпроса за строителните дребни машинарийки ... правят се в БГ , нещо обаче го беше закъсала фирмата , не съм наясно оправиха ли се или не ... освен това виж каква опашка има сутрин пред лидълите , и не само в БГ е така , когато пуснат такива машинарийки на промоция ... познай къде ги произвеждат , познай колко издържат , познай защо ги купуват ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
vladi_guetzov
преди 3 години
Отлична статия.Колкото повече българи работят и търгуват толкова по-добре за тях и за държавата.Но смутните времена са и времена на реорганизация и за подготовка за активна дейност.Нещо в България трябва да се промени. България е един от най-големите износители на мед и произвежда кабели ,но не използва медта за проидство на машини и двигатели т,е, не произвежда и изнася готов продукт ,с който да печели от принадена стойност.Българското правителство трябва да се съсредоточи върху ресурсите ,които има страната и които са основа за бъдещи производства.В такъв смисъл правителството трябва да поощрява и подпомага стартъпи и фирми занимаващи се с производство на електродвигатели, и внедряващи електродвигатели във всякакъв вид машини .Става въпрос ,че в България трябва да се произвеждат всякакъв вид уреди използващи мед и медни проводници,като се започне от различни видове помпи с електродвигатели,електротелфери,трансформатори, вентилатори за дом.и промишлени нужди ,вентилатори за банята и за компютрите,,миксери, бормашини ,дрелки ,винтовери,циркуляри,шмиргели .Защо българите да не произвеждат електродвигатели за автомобили, вятърни турбини малки и големи?.Надявам се ,че в родината има достатъчно квалифицирани инженери ,коита са способни да конструират електродвигатели и машини работеши с електродвигатели ,с които да участваме в световното производство и коопериране с чуждестранни фирми.Крайно време е родината ни да преработва суровините си и произвежда машини ,вместо да изнася богатствата си на ниска цена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още