IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По Великден „Отивам на работа“ отпада като основание за напускане на градове

Контролът на КПП-тата между градовете ще бъде засилен за 4-те почивни дни

10:11 | 16.04.20 г. 8
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Няма да има нова заповед, свързана с движението и мерките по празниците за Великден. Единствената разлика е, че основанието отиване на работа за напускане и влизане в областните градове ще отпадне. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг във връзка с мерките за сигурност, които ще се вземат за Великден.

Няма да се допуска безцелно движение на хора. Полицаите не са сложени на КПП-тата за подигравка, заяви той. И призова всички да си останат вкъщи и да празнуват, след като заразата премине. 

От направените на случаен принцип проверки на над 9000 деклараци на КПП-тата са установени множество нарушения. 641 лица, които са посочили основание „отиване на работа" нямат сключени договори за трудова дейност. 80 лица са посочили, че отиват на работа, а всъщност са безработни. Не се опитвайте да заблудите полицията, останете вкъщи, призова Иванов. 

Той обясни, че това е извадка за цялата страна, но за нарушителите санкции ще има.

„Не можете да си представите какъв обем от хора преминава през пропусквателните пунктове, каза Иванов. Имам чувството, че на хората не им пука, много безотговорно поведение. Ние не искаме да санкционираме и наказваме. Искаме да помогнем, за това тези проверки ще продължат ", заяви главният секретар на МВР.

Относно движението на граждани между градовете чрез БДЖ Иванов обясни, че служителите на МВР нямат задължение да проверяват пътуващите във влаковете. 

Ще се извършват и засилени проверки на декларациите, които се дават на КПП-тата на областните градове. „На пропусквателните пунктове ще се изискват както лични карти, така и служебни бележки за месторабота. Контролът ще е много строг", обясни директорът на СДВР Георги Хаджиев.

На територията на цялата страна са изградени общо 215 пропусквателни пункта. Екипи на Пътна полиция засилено ще следят за нарушения по пътищата.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция”  Христо Терзийски заяви, че по време на великденските празници, ще бъдат охранявани над 4000 храма в страната. От СДВР ще охраняват пространствата около храмовете. Пред по-големите от тях ще бъдат изградени КПП-та, за да следят за спазване на мерките. 

Досъдебните производства до момента са 789, актовете по закона за здравето са над 5889, като от тях 2534 са за неносене на предпазна маска, каза още Ивайло Иванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 4 години
Когато не съм на компютъра, а копая лозето, за мен е не по-малко неотложна работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
zelka007
преди 4 години
не всички обичаме бруталната реалност на полето с краставици , като теб ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
какъвто и да е ред е в пъти по-добре от анархията ... хубав-лош , няма значение , може да бъде променян от една крайност в друга ... за плащането на осигуровките и данъците , много дълга и безсмислена тема , само като ти чета мнението по въпроса ... :))) ... като стане пожар , обаче всички ревът , къде е пожарната , нали ?! катастрофа или инцидент , къде е линейката , нали ?! що имало опашка от чакащи пред травматологията ?! що само по двама лекари оперират , няма ли още ?! ... :))) ... същото при перитонит или сърдечен удар ... :))) ... ама излизали полуграмотни и не учели и единственото дето могат смислено да работят е да лепят плочки и да връзват кофраж ... училищата били виновни . материалът бил такъв бил онакъв ... :))) ... ей ти на , в шведско , с либералният режим за стадният имунитет , са спрели да приемат пациенти над 80г в интензивните отделения , няма значение за какво отиват там ... :))) ... също така , са спрели да приемат пациенти над 60г със съпътстващи заболявания и симптоми на covid-9 ... изписват им болкоуспокяващи и им препоръчват свещеник според религията ... :))) ... в ингилизко , колко мислиш ще могат , като борката , две сестри да му баят над главата денонощно и да му държат маската с кислород ... :))) ... жив и здрав да си , да не ти се налага да си в ситуация да избира някой друг вместо теб , кой е по-важен да живее ... радвай се , че има хора дето могат да взимат и налагат решения в БГ ... щото такива специалисти като теб пред блока бол ... знаят и могат всичко ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
ivanrog
преди 4 години
Става дума за некомпетентност и неадекватност - в момента казва, бележка за работа няма да се приема, "ченгетата" почват да изпълняват, понеже мисъл не тече, става една дандания и се издава нова заповед или се дава устно разпореждане, което е най-лошото! Всичко това само убива доверието в мерките и прилагането им. За съжаление тоя метод на проба-грешка се практикува от много време, но сега хората го усещат най-добре, преди беше на гърба на отделни съсловия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 4 години
Остави го Зелката, той расте сред вечните ягодови полета,къде летят розови слончета..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Един Българин
преди 4 години
А какъв е смисълът от КПП? *** минават през гора, поле, заобикалят. Те са основна рискова група, а не хората, които отиват на работа.Какво значи нямат трудов договор? Ми нямат! Майстори са. Колко майстори имат трудов договор??? Ако трябва да плащат на счетоводителки и ДДС и прочие то ремонтите ще станат непосилни. Изобщо не са необходими КПП-та, както и забрани за паркове и планини. Само тормозят и без това изтормозения народ. Нищо няма да се случи ако вместо за година измрат същите хора за 2-3 месеца. Тях така или иначе ги губим. П.п. Аз съм много рискова група. Е и? Всички да страдат заради мен и семейството ми ли? Я стига утопии. Свобода или смърт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
не мисля , че за това иде реч . човекът обяснява - от 9000 проверени декларации на случаен принцип 641+80 са декларирали откровени лъжи ... :))) ... не твърдят , че останалите до 9000 са си били некоректни ... всички производства 24/7 работят , че и отгоре , работят ... най-лесно е като в сърбия , полицейски час и пълно затваряне на държавата ... това ли искаме ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
ivanrog
преди 4 години
Тия сериозно ли? Полицаите ще бъдат ли на работа, ще бъдат, докторите ще бъдат ли, ще бъдат, тогава защо си мислят, че няма производства на 24/7.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още