IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли автомобилната индустрия да прави повече медицинска апаратура?

Близо 80% от българските производители проявиха гъвкавост и бърза реакция в кризата, посочи д-р Мариана Дамова, създател на Industry Inform

12:20 | 16.04.20 г. 1
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Започна производство на български шлемове и очила.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Започна производство на български шлемове и очила. Снимка: Министерство на икономиката

България може да разнообрази асортимента от продукти, които да пуска на нашия и други пазари в условията на пандемия. Тя може да покаже капацитет и в производството на повече медицинска апаратура в лицето на автомобилната индустрия.

 Това препоръча в ефира на Bloomberg TV Bulgaria д-р Мариана Дамова, създател на Industry Inform, преподавател в Канада и работеща за Европейската космическа агенция.

"В рамките на 2-3 седмици наблюдаваме, че много предприятия, основно от шивашката, козметичната и фармацевтичната промишленост, преориентират своите производства в това на маски, дезинфектанти, предпазни шлемове, очила, ръкавици и други медицински консумативи. 70-80% от производителите са български", обясни Дамова.

Тя е на мнение, че има гъвкавост и бърза реакция в това време на криза.

Д-р Дамова смята, че има интересни в естетично отношение решения, като например изработката на маски с шевици и други елементи по тях.

"Много автомобилопроизводители конвертират своите производства в производство на медицинска техника. Алкохолните предприятия даряват дезинфектанти", посочи тя приноса на различните индустрии в борбата с пандемията от коронавируса.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
крас
преди 4 години
Може разбира се.Само, че в скоро време ще има нужда не от маски , а от чадъри!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още