Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

САЩ трябва да си върнат капитализма на свободния пазар

Правителството изповядва ограничена икономика, но това, от което се нуждае Америка, е огранично правителство

   1| 2| 3    
5
 
2
 
11
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Аз подкрепям Сандърс.
Автора е ид.иот.
Предлагам на инвестора да не се публикуват *** .ски статии и при ултра дясна пропаганда - да се разгради двора, за всички мутри да плячкосват и насилват безнаказано.
Материали както този имат за цел само да объркат простия избирател, който така или иначе не знае къде се намира. Брайнуош и пропаганда. Чист фа.шизъм
0
 
9
 
10
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Целият въпрос е дали пътят, по който се развива обществото, зависи от нашите благи пожелания. Оня с брадата беше казал, че не. Ако е прав - всички заклинания да се върнем към "свободен пазар" са въздух под налягане. Не може да има свободен пазар при свръхконцентрация на собственост. Такъв пазар има само в ранните стадии на капитализма, когато има множество дребни собственици и истинска конкуренция. Постепенно и съвсем закономерно тя почва да намалява и затова се пръкват множеството регулации в опит да се закърпи капитализма.
2
 
5
 
9
преди 4 месеца
слободния пазар при Сашевци е само за износ, кат Евроггейовете продадат поне един Airbus на тех, тагай тия оръфляци ше говорат за слободни пазари дет абсолютно никога и не са съществували ..... :))
4
 
3
 
8
Valentin13 до: ivanrog
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
като изхвърлим всички празни соц лозунги, се оказва че бизнеса се прави за нас, за себе си, за семейството си. това става като си плащаме данъците, респективно дан за обществото, като наемаме хора, за обществото, и се грижим за слаби, безимотни, пак за обществото. основата е семейството и семеен бизнес, който обхваща по-големи общности при силно развитие. държавата се грижи за сигурността и спазване на обществени правила. в социал-либералното общество нещата са обърнати - правиш бизнес ако ти позволят, ако си в съгласие с "хора на обществените мъдреци", ако си съгласен със безумни програми, сделки и т.н. т.е. държавата определя един бизнес дали да съществува или не, а не бизнеса да се самоопределя. при комунизма, който беше по-грубата форма на марксизма, по-груба от социал-либерализма, бизнеса въобще не съществуваше в друг вид, освен в държавни предприятия.
света постепенно ще се върне в нормалността си, която беше нарушена 1848 година, а в България през 1944.
4
 
4
 
7
Бидонойл до: georgi_shum
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Щом си създал успешен бизнес, това само по себе си е от полза за обществото.
3
 
9
 
6
georgi_shum до: ivanrog
преди 4 месеца
Идеята, зад това един човек да започне някакъв бизнес, е да направи преди всичко нещо за себе си и семейството си. Така е било от векове, така ще бъде и за векове напред. Но е важно и необходимо когато, и ако дадения човек успее в бизнеса, и задоволи поне в прилична степен потребностите си, да започне да прави нещо и за обществото. И за мен лично, успешен е този бизнесмен, който от определен момент нататък започне да поставя бизнеса си в по голяма полза на обществото, отколко в своя собствена. Или успее да балансира добре и между двете.
4
 
7
 
5
khao до: ivanrog
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
най смисления коментар от всичките :) подкрепям, но не вярвам да се случи!
1
 
9
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Дали предлагания път е този, който ни трябва, не знам, но за мен е наложително да се търси пътят. Не може да имаме поредна икономическа революция и да няма промени в социалния договор, просто двете си вървят ръка за ръка. За мен важен аспект на въпроса е защо правим бизнес - за нас или за обществото.
3
 
6
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
един доста добър материал, в теоретичен и практически аспект. това, което му липсва, струва ми се, е острота. може би защото няма такава задача автора, но преминаването на пазара в тази посока, ще предизвика не само неудоволствието на марксистите /комунисти+социалисто+либерали/, но ще има яростни атаки, нападки и партизанска борба /конспирации, процедурни протакания, лъжливи обвинения/. но натам върви света. с Европа е много по-трудно, тук липсва елементарната здрава основа. дори селските стопани са корумпирани, в България 96 % от селското стопанство е субсидирано. как да накараш тези хора да заобичат капитализма? само по един начин - с резултатите от короната, много от либералсоциалните инструменти ще погинат. така, че доброто предстои.
1
 
9
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Напълно съм съгласен с автора, това беше глътка свеж въздух след всички неомарксистки статии, които се побликуват напоследък. А това което е нужно да се направи в САЩ, за Европа е сто пъти по-необходимо. Трябва да си върнем капитализма на свободното предприемачество, в противодействие на корпоративния капитализъм и заплатаджийското мислене.