IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks планира постепенно отваряне на заведенията си в САЩ

Компанията затвори заведенията си в Северна Америка на 20 март и ограничи дейността си в останалата част на света

22:41 | 16.04.20 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Starbucks планира „постепенно да разшири“ дейностите в някои от обектите си в САЩ благодарение на напредъка в борбата за овладяване на коронавируса, предава Bloomberg.

Компанията преценява дали да възобнови бизнес дейностите за всяко отделно заведение, като те ще бъдат ограничени до услуги като drive-thru, доставка и храна за вкъщи чрез поръчки по телефона и безконтактно вземане.

„Както видяхме в Китай, това ще бъде пътуване. Подготвяме се за тази следваща фаза, докато се приспособяваме в САЩ“, казва главният изпълнителен директор на компанията Кевин Джонсън.

Тя не е определила конкретна дата или график за засилване на дейността и вместо това възприема подход на наблюдение и адаптиране. В писмото си Джонсън казва, че процесът ще бъде постепенен и ще се основава на обстоятелствата в отделните градове и указанията от местните и здравните власти. Местните нагласи и готовността на заведения за връщане към работа също ще бъдат взети предвид.

Ресторантите в цял свят затвориха врати или значително ограничиха услугите си, тъй като пандемията от коронавирус, принуди хората да ограничат социалните си контакти за овладяване на разпространението на заразата.

Нови формати

През последните седмици Starbucks тества формати като безконтактни услуги, вземане на поръчката на входа и доставка до дома в 300 от обектите си в САЩ. Компанията затвори много кафенета в Северна Америка на 20 март и ограничи дейността си в останалата част от света.

Цената на акциите на Starbucks е почти непроменена в началото на борсовата търговия в четвъртък. Книжата на компанията са поевтинели със 17% от началото на годината до сряда заради пандемията в Китай и САЩ, които са двата й ключови пазара. По-рано този месец тя оттегли прогнозите за финансовите си резултати за годината и съобщи, че негативното въздействие може да се запази до края на фискалната й година през септември.

Базираната в Сиатъл верига удължава и „плащанията си при катастрофа“ и други придобивки за служителите в американските си обекти до края на май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
...Ни щеми Старбукс, исками си кафето Инка и захар на бучки...Нали, пенсиониран старшинка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
мхм , за такива като Кауфланд и Лидл , то не се е затягало ... майната им на Старбукс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Starbucks планира постепенно отваряне на заведенията си в САЩ .....е значи скоро и в колониите ще се разхлаби въжето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още