Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Либра се променя в търсене на регулаторно одобрение

„Ние запазваме конструкцията на Либра, но я променихме фундаментално и я опростихме“, казва Кристиан Каталина, главен икономист в Calibra

0
 
1
 
4
abdul до: фиг.1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
1. Либрата няма нищо общо с блокчейн.
2. НЕ Е вярно, че няма проблем ако го представи като платежна услуга.
3. Зуки много добре знае защо го рекламира като криптовалута, защо го подкрепя с акции и компании и защо не го представя като платежна услуга:
- представя го като криптовалута, защото е модерно и за да размие формалния контрол върху стойността.
- подкрепя го с акции, за да му стабилизира цената в света на фиатните валути и пазари.
- не го представя явно като платежна услуга, защото за да го пуснат на тоя пазар той де факто трябва да вземе банков лиценз, макар и по-леката му версия за платежен оператор.

И последно - тези дето раздават лицензите са прекалено наясно какво означава социална платформа да се превърне в интернет банкиране.
В хода на лицензирането му ще поискат всички акаунти да минат KYC (т.е. да си валидират профилите с лична карта), което буквално ще изгони пилците от социалната му мрежа.
А да, провизирайки Либрата с акции той реално се превръща в хедж фонд, за което също трябва да се изкаже комисията в САЩ заедно с всички регулативни изисквания по темата.
1
 
4
 
3
фиг.1 до: abdul
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Явно в същото се опитват да ни убеждават и от Фейсбук. Най-накрая се усетиха, че за регулаторите "криптовалута" е мpъcна дума. Но при положение, че това е дигитална валута базирана на блокчейн, технически си е криптовалута. Макар и доста по-различна от биткойна. А в случая, Зуки го подведе собствената му грандомания. Да беше представил Либра като дигитален портфейл и платежна услуга, никой нямаше да му каже копче. Сумай ти финтех компании предлагат същите услуги.
0
 
4
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Либра НЕ Е криптовалута!
1
 
4
 
1
преди 7 месеца
Знаем и от кои три валути ще бъде подкрепена:
1: Супа.
2: Готвено.
3: Десерт.
И преработеното в организма на изходаще е ЛИБРАААААААА.....