Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

На всеки 100 души, влизащи в пенсионна възраст у нас, само 66 навлизат в активна

Проблем са емиграцията на младото, образовано население и високата смъртност, казва доц. Георги Бърдаров

3
 
0
 
4
Dr. Vatnikov до: driverf1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Нещо си в грешка, освен ако не си завършил Кенийска филология или нещо подобно, заплатите на висшистите в България, особено в София, са по-големи от миячите на чинии в Германия по номинална стойност, а по покупателна способност да не говорим!
1
 
3
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Според него проблем са емиграцията на младото, образовано население и високата смъртност."
Така господин Бърдаров казва за следствието,но ревностно пази тайна за причината.....,а тя е:
Некадърното управление на властимащите и личното им облагодетелствуване и тогава идва ред на имиграцията на младите висшисти.....,те просто няма какво да губят в България,а миенето на чинии в чужбина с ценз на висшист е поне 5 пъти по-високо от реалното заплащане в родината ни.....
П.С.За малко щях на напиша фамилията на Бърдаров като Бърдаков.....
1
 
7
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Е, има и бързо решение на проблема. На автора на статията му е било неудобно да го спомене явно, но на мен не ми е. Вдигаме с още 5 години пенсионната възраст и готово. За 1 час се пише закона, гласува се в следващото събрание и воаля, то и без това в последно време само глупави праволинейни закони пишат, каква е разликата дали ще има още 1 на фона на всички останали?
1
 
9
 
1
преди 1 година
То толерирането на раждаемостта, обаче по безумен начин и сред погрешните прослойки, всъщност е основна част от проблема. Колкото и да се мълчи по въпроса - фактите са категорически - НЕработещите лица в трудоспособна възраст са процентно равни на пенсионерите... и само около 1/4 от тях активно си търсят работа. Останалите са напълно доволни от паpaзитното си съществуване. И огромният проблем е, че политическите престъпници от десетилетия вече толерират именно тяхното безконтролно размножаване, което води до тотален срив на образователното ниво сред младото поколение. Колкото и да се мъчи министър Вълчев да ги задържи в училище, усилията му са безмислени - защото първо - извратената система на финансиране толерира търпенето на фиктивни ученици в училище (които само се водят такива и стигат до 5-6 клас без да знаят и азбуката), второ - защото за да тръгне едно дете на училище, то трябва да има база - езикова грамотност, възпитание, хигиена и т.н. неща, които се учат в семейството - а щом родителите са ***, изостанали с 10 000 години в цивилизационното си развитие, училището нищо не може да промени.

Реално от тия 66 - дето изризат на пазара на труда - 25-30 са негодни за НИЩО освен за най-примитивен труд - който първо носи ниска добавена стойност, второ - те не желаят да полагат и него, защото са научени да се препитават само то кражби, измами и социални помощи.

Това ще е причината за тотална и скорошна катастрофа на пенсионната система - защото няма как 1 милион работещи да хрантутят 6 милиона НЕработещи. Разбира се тогава тия, дето са ви подлъгали да си подарите личните пенсионни партиди на Ной - или ще са пукнали, или ще са минали в нелегалност, така че не си мислете, че ще ви се отдаде да им търсите сметка за.