IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Браво Пропърти фонд АДСИЦ започва да изплаща дивидента си от 21 април

Размерът му е 0,0419 лв. брутно на акция, или общо на 1,53 млн. лева

20:24 | 20.04.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: officea.bg</em></p>

Снимка: officea.bg

“Браво Пропърти фонд” АДСИЦ започва да изплаща дивидента си за 2019 г. от 21 април 2020 г., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Размерът му е 0,0419 лв. брутно на акция, или общо 1 537 730 лв. Нетният дивидент за физическите лица е 0,0398 лв. на акция, защото се удържа данък дивидент от 5%.

Акционерите, чиито акции се съхраняват при инвестиционен посредник, ще получат акциите си в него. За акционерите, чиито акции се съхраняват в регистър А на Централен депозитар АД (тоест директно в депозитара, а не и към посредник), дружеството ще изплати дивидента по банков път по изрично посочени от акционерите банкови сметки в сроковете за изплащане на дивидента. Крайният срок за изплащане е 21 юли 2020 г.

След изтичане на крайният срок в рамките на петгодишния давностен срок всеки акционер, който не е получил своя дивидент за 2019 г., ще може да го получи от дружеството по банков път, след изрично отправено искане за това на адреса на управление на дружеството в гр. София ул. Кузман Шапкарев 1 или на електронна поща ir@bpf.bg. Неполучените и непотърсени дивиденти се отнасят във фонд Резервен на дружеството след изтичане на петгодишния давностен срок.

„Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ - едно от най-новите дружества на Българската фондова борса (БФБ), стартира дивидентния сезон сред 40-те най-ликвидни дружества (част от индекса BGBX40). Компанията проведе общо събрание на акционерите си на 24 март 2019 г. за гласуване на 4,19 ст. брутен дивидент на акция.

Фондът е от новите лица на родната борса. През април 2019 г. „Браво Пропърти“ привлече 36 млн. лв. с увеличение на капитала, като средствата бяха използвани за покупка на офис сграда клас А зад The Mall в София.

„През 2019 г. Браво Пропърти Фонд АДСИЦ постигна пълна заетост на новопридобитата административна сграда „Офис А“. Дружеството очаква да реализира по-високи постъпления от наем и печалба през текущата година“, казва се в съобщението до акционерите.

За 2020 г. дружеството очаква ръст на печалбата като ефект от следните фактори: средно-претегленият неизтекъл срок на договорите за наем до възможно най-ранната дата за прекратяване е 5,68 години, считано от 1 януари 2020 г., а очакваните средно-годишни приходи от наем ще достигнат малко над 4,72 млн. лв. Прогнозата е от преди извънредното положение и разрастването на епидемията от коронавирус.

„През 2020 г. Браво Пропърти Фонд АДСИЦ ще продължи да търси атрактивни възможности за разрастване на портфейла си от имоти, генериращи стабилен доход от наеми, с което да увеличи доходността на акционерите“, посочват от дружеството.

Предложеният дивидент от 4,19 ст. на акция носи дивидентна доходност от около 4% на участвалите в увеличението на капитала през пролетта на 2019 г. Последната цена на акция е 1,08 лв.

Дружеството има маркетмейкър в лицето на „Карол“ АД. При увеличението на капитала през април 2019 г. дружеството имаше 53 акционера, на 16 април 2020 г. те вече са 103, което е увеличение със 94%.

Материалът е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ.

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ(BPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Императорът
преди 3 години
Аферим, Браво !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още