Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

За първи път отрицателни цени за американския суров петрол

Фючърсите върху американския лек суров петрол с доставка през май поевтиняха с почти 300% до минус 37,63 долара за барел

   1| 2| 3    
0
 
5
 
29
Sokratus до: Императорът
преди 1 месец
Ех слузчицата, слузчицата!
Колко вървят фючърсите на акциите на слузестите компании?
Да не ти искат месечен абонамент за да ги притежаваш!!!
Хахаха
0
 
6
 
28
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ще видим утре, като публикуват данните за хранилищата в САЩ, нищо чудно да тръгне още надолу, ако всичко е пълно.
0
 
7
 
27
nonono до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Досега основен потребител беше Китай, обаче когато западът не потребява почти нищо, означава, че няма да има за кого да произвеждат, следователно и в следващите месеци търсенето ще е слабо от страна на Китай, а това, че след месец два светът ще върви по старумо на този етап ми изглежда доста оптимистична прогноза. И на всичко отгоре се говори за доста голямо местене на прозводства от Китай.
1
 
3
 
26
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
нали е без пари, кво ти пука колко е далеч и че се изпарява ... :)
но ако не си доволен ... имам алтернатива ! Гьола до Белене, как е ? ... дунава, танкери, помпаш ... или нееее, и това не е добра идея че Корни ще иска рестарт на Плама след това! .... язовира си остава и нефт по чешмата до перник !
2
 
7
 
25
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
леле ... импе , средоточен в отчетите на добивните компании , не следиш нищо от политическият и икономически ред на съюза ни ... :))) ... цената на изкопаемите горива няма общо с това което предстои ... даже да отбележа , това щеше да се случи и без вирусът ... :))) ... той само катализира процесът ... цитирам ти изречение на един от силните на деня , в държава която определя дневният ред в съюза , пък ти сам си прави сметката ...

We have decided not to aim for what we know to be possible, but what we know to be necessary.

тъй за изкопаемите горива и ако мислиш , че няма да се занимаваме с екоталибански практики ... само гледай какво следва ... :))) ...

п.с. ти пропуснал ли си моментът , че вече се продават електрически коли за под 10к в евро и можеш да караш 100км градско за 1 евро ?! хюстън , имаме ли връзка ?!
0
 
7
 
24
korn до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Излагаш се. Покажи достойнство. Опитай се да бъдеш мъж, не се дръж като истерична девойка.
1
 
2
 
23
zelka007 до: khao
преди 1 месец
хаха ... далече е , пък и май се изпарява ... до нефтохима имаше някъде кладенец , откъдето са точили някога ... :)))
7
 
2
 
22
преди 1 месец
Кукурузов, интелектуалната ти деградация се развива толкова стремително, че чак е плаша.
Тръмп няма нищо общо с цялата работа и никаква вина, Вовата също. Явно само ти не си разбрал, че тая отрицателна цена ще изчезне само след няколко часа. Да не говорим, че ситуацията е временна - след месец или два светът ще си върви по старому, хората ще са си на мястото и пак ще пътуват, а заводите ще работят, вечен двигател няма да е измислен.
А любимата ти грета (с която сте явно на едно ниво на интелектуалното развитие), ще вие като бясна ***, защото:
1. И преди нерентабилни, поради ниските цени на изкопаемите горива, ВЕИ ще станат ТОТАЛНО нерентабилни и никой няма да се занимава с тях, освен срещу огромни субсидии.
2. Субсидии обаче няма да има, защото ЕС и САЩ ще имат много по-належащи грижи: възстановяване на икономики и вероятно спасяване на Италия и изобщо няма да имат нито пари, нито време да се разправят с екоталибански прoстотии. Впрочем урсула го каза това още преди месец, а дeбилът тимерманс изчезна безследно, може и да е пукясал.
4
 
2
 
21
преди 1 месец
Търсене, предлагане, цени на добив. Щом покупните цени са под цените на добивът, просто част от добивът ще спре (което и наблюдаваме) и цените ще се вдигнат, защото ще намалее предлагането.
И някои тук явно не разбират, че има "малка" разлика между цените на суровия петрол (още повече при изтичащи след часове фючърси) и цените на бензинът.
0
 
6
 
20
преди 1 месец
ТИЧАЙТЕ С ТУБИТЕ, ТИЧАЙТЕ С ТУБИТЕ !!!!