IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СЗО: Най-лошото все още предстои

Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират, твърди Тедрос Аданом Гебрейесус

22:55 | 20.04.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

 

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че най-лошото все още предстои във връзка с пандемията от коронавируса. Това предупреждение идва в момент, в който редица страни по света започнаха да облекчават ограниченията, въведени заради пандемията, предаде AP, цитирана от БТА.

Ръководителят на СЗО не уточни защо смята, че пандемията, заразила близо 2,5 милиона души по света и отнела живота на над 166 000 души, може да се влоши. Някои обаче вече обърнаха внимание към бъдещо голямо разпространение на заразата в Африка, където здравните системи са по-малко развити.

Шефът на СЗО припомни, че преди век испанският грип е отнел живота на 100 милиона души по света. "Но сега ние имаме технология, ние можем да избегнем подобно бедствие, ние можем да предотвратим този род криза", каза той.

„Вярвайте ми. Най-лошото е все още пред нас", заяви той. „Нека да предотвратим тази трагедия. Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират", предупреди той.

Припомняме, че едва преди няколко дни американският президент Доналд Тръмп замрази временно плащанията на САЩ за Световната здравна организация. Той е инструктирал правителството да спре да плаща вноски, докато преразглежда ролята на СЗО за „лошо боравене и скриване на разпространението на коронавирус“.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш осъди решението за спиране на финансирането от САЩ вечерта (местно време). „Не беше сега моментът да се съкращават ресурси за Световната здравна организация или за друга хуманитарна организация за борба с вируса“, каза Гутериш. „Сега е моментът международната общност да работи заедно в знак на солидарност, за да спре този вирус и неговите пагубни последици".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
ти си вервай ... после като измислят ваксината , дай и двете бузи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 4
kane
преди 3 години
...вервайте ама как да поверва неверното - докто не посинееш и не си на системи и изкуствено диашане вярата не хваща където е празно и оскъдно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
Shadow1
преди 3 години
Така е, най-лошото за СЗО предстои. Няма да са вече всеки ден център на световното внимание все пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Вярно, не успяхме да станем като Швейцария, но пък с тия маски, шалове и фереджета все повече заприличваме на Дубай...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Тикви и зелки -в малки панелки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
ivan.kostov.39
преди 3 години
Вярвайте ми.Ha ha ha Вeрвайте ми.Имаше един дето викаше "ВЕрвайте ми" Тоя го е страх, че нацяло , ще им спрат парите. затуй казва , че най лошото предстои .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още