IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook забранява публикациите за протести срещу мерките заради Covid-19

Десетки протести срещу наложените от правителствата блокади се организират в САЩ

12:26 | 21.04.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Facebook забранява публикациите и групите, които промотират протестите срещу блокадите, несъобразени с правителствените директиви. Това се случва в момент, в който организаторите на тези събития се опитват да набират нови последователи в социалната мрежа, пише Wall Street Journal.

Десетки протести се състояха в последните дни, а участниците в тях недоволстват от наложените рестрикции за излизанията, като настояват правителствата да позволят повече свобода за връщане към нормалните активности, докато пандемията от коронавируса отслабва. Повечето събития бяха сравнително малки, но привлякоха голямо внимание в социалните мрежи, а дебатите за това как и кога да бъдат отворени отново икономиката стават все по-политизирани.

Групи във Facebook, някои от които с хиляди членове, а някои ползващи почти идентичен език в описанията си, се появиха в САЩ, в щати като Мичиган, Минесота и Пенсилвания. В това дигитално пространство групите изразяват притесненията си за това, което определят като все по-рестриктивни заповеди, наложени от щатските власти.

Забраната на Facebook не е насочена конкретно към публикации за организиране на протести срещу блокадите. Компанията твърди, че по-скоро забранява съдържание, което рекламира събиранията на едно място на много хора и не следва правителствените насоки. Говорителка на социалната мрежа твърди, че също така се свалят твърденията, които имат за цел да обезкуражат хората за лечението на коронавируса или обясняват, че не са нужни предпазни мерки срещу разпространението му.

Facebook е премахнала съдържание, свързано с протести срещу блокадите, които са планирани в Калифорния, Ню Джърси и Небраска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 2
Бидонойл
преди 3 години
Не знам защо намесвате демокрацията. Фейсбук не е демокрация. Не съществува нито една частна или публична компания, която да се управлява демократично. Решенията ги взимат шефовете, а те се назначават или от собствениците, или от управителните съвети. Не ги избират "демократично" чрез свикване на избори и всеки от директор до чистачка да има право на глас. Ако нещо не ви харесва, направете си собствен Фейсбук и го управлявайте както искате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 8
zelka007
преди 3 години
пха-ха-ха ... на клавиатурните войници им прецакаха бойното поле на споделените истини и тайните държавни конспирации ... и са откъде ще се информират независимо и компетентно прогресивните сили ... :))) ... я да си инсталират по едно китайско приложение за слушане и гледане на пропаганда от ККП ... да видят кон боб яде ли ... :))) ... па и биометричен отпечатък за следене на медицинското им състояние ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Демокрацията е власт на демократическата партия. Във Вашингтон...Ако някой ви говори друго, ви взема за 7 точкова калинка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
terziеv
преди 3 години
Неслучайно от Уикипедията изчезнаха едни страници за глада по време на Голямата депресия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още