IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сривът на петрола изведе азиатските индекси на червена територия

Ръководството на Virgin Australia обяви, че доброволно ще предаде управлението на компанията в ръцете на независимо лице

11:54 | 21.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Архив на Ройтерс</p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните борси в Азия затвориха с понижения във вторник, след като фючърсите върху американския лек суров петрол за доставки през май се понижиха до тъмночервена територия, информира CNBC.

В континентален Китай индексът Shanghai composite се свива с 0,9% до 2827,01 пункта. Показателят Shenzhen composite се понижи с 0,82% до 1753,42 пункта. Хонконгският индекс Hang Seng спадна с 2,07% до 23 827,2 пункта .

В Япония измерителят Nikkei 225 се понижи с 1,97% и затвори при 19 280,78 пункта, след като акциите на Fast Retailing и Softbank Group поевтиняха съответно с 3,74% и 4,11%. Индексът Topix отписа 1,15% до 1415,89 пункта.

Междувременно австралийският бенчмарк ASX 200 затвори с понижение от 2,46% при 5221,30 пункта.

Протоколът от последното заседание на Централната банка на Австралия, публикуван по-рано във вторник, показа, че „бордът остава ангажиран с подкрепата на работните места, доходите и бизнеса“, докато страната се справя с епидемията от коронавирус.

Членовете на институцията отбелязват също, че „австралийските банки са в силна позиция да издържат на големия икономически шок“ от Covid-19 и нестабилността на финансовите пазари.

От своя страна показателят Kospi от Южна Корея спадна с 1% до 1879,38 пункта, докато индексът Kosdaq регистрира спад от 1,42% и затвори при 628,77 пункта.

Тези ходове станаха факт, след като CNN съобщи във вторник, позовавайки се на неназован американски служител от Вашингтон, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е в „тежко състояние след операция“.

"Ние потвърждаваме, че председателят Ким Чен Ун обикаля провинциалните райони със свои близки помощници и не откриваме доказателства в подкрепа на спекулациите за неговото лошо здраве", заявиха от кабинета на лидера пред NBC News.

Ройтерс също съобщи, позовавайки се на два правителствени източници, че Ким не е тежко болен.

Към 11:15 ч. българско време йената се търгува на ниво от 107,4 йени за долар, а австралийският долар - на стойност от 0,629 за щатски долар

От своя страна ръководството на Virgin Australia обяви във вторник, че  доброволно ще предаде управлението на компанията в ръцете на независимо лице (voluntary administration), за да „рекапитализира бизнеса и да подобри финансовата си позиция след кризата с COVID-19“.

Това се случва, след като секторът на авиоиндустрията пое огромен удар от пандемията заради ограничаването на пътуванията с цел превенция разпространението на заразата. Ден по-рано британският милиардер Ричард Брансън публично поиска държавна подкрепа за авиокомпанията си Virgin Atlantic.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
крас
преди 4 години
Допускам, че неин колега си е направил лоша шега, защото ако това не е така то тогава въпроса с кадрите в този сайт наистина е много сериозен. ВСЪШНОСТ ВЪПРОСА С КАДРИТЕ СТОИ И ПРЕД ФИРМИ И ПРЕД ДЪРЖАВА И ПРЕД ЕВРОПА ПРЕД САЩ ......."КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО" - казваше КОБА!!С тези кадри просто сме обречени. Виж ни премиера , виж ни правителството. Доказани негодници, които не успяха за ДВА МЕСЕЦА да изградят 13 км. тръбопровод до Перник. ТРАГЕДИЯТА В ДЪРЖАВАТА Е ПЪЛНА И ТО НЕ Е ЗАЩОТО СА КРАДЦИ, А ЗАЩОТО СА НЕГОДНИЦИ, КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
THE TRADER
преди 4 години
Радостина, не знам как си решила, че си журналистка, но да напишеш, че Ким Чен Ун е лидер на Южна Корея говори категорично, че не само не си това, за което се мислиш, а си просто много зле с първите 7 и изобщо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още