IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доц. Стойчо Стойчев: Кризата е вредна за нови политически формации

ВМРО влиза в предизборна кампания и ще се дистанцира от ГЕРБ, прогнозира политологът

10:07 | 22.04.20 г.
Автор - снимка
Редактор
Доц. Стойчо Стойчев: Кризата е вредна за нови политически формации

"Не беше грешка. В условия на извънредно положение последното, което ни трябва, е парламентът да потъне в безсмислени дебати. Такъв тип кризи обикновено консолидират подкрепата за управляващите партии, търси се едно голямо национално усилие. Тази криза е вредна за нови политически формации, а парламентарно представените партии ще затвърдят позициите си", прогнозира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според него в момента публичното пространство е препълнено с информация и брифинги, които дават изчерпателна информация за мерките и за коронавируса.

"Парламентарен дебат по този казус не би донесъл нищо. Оттук насетне въпросът е дали да се губи време в такива препирни или да се действа по-конструктивно", добави доц. Стойчев.

По думите му ВМРО навлиза в режим на предизборна кампания и ще търси дистанциране от ГЕРБ.

"Това в България е работеща стратегия, сега ще се говори, че те предлагат хубави решения, а ГЕРБ не ги приемат. Избирателната ни система предполага коалиционно управление. В момента, макар кабинетът да е коалиционен, е ясно кой носи политическата отговорност", посочи политологът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още