IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече миннодобивни компании спират или работят с ограничен капацитет

Промишлените лидери Rio Tinto Group и BHP Group свиха капиталовите си разходи заради разпространението на COVID-19

09:20 | 02.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Въздействието на пандемията от коронавируса Covid-19 продължава да притиска глобалната миннодобивна индустрия. В някои региони компаниите вече прекратиха изцяло своята дейност. В други региони се предприема частично възобновяване на операциите, но с предупреждение, че капиталовите разходи ще бъдат намалени, пише Bloomberg. 

Безпрецедентни затваряния на мини и прекъсвания на веригите на доставка поставиха в риск перспективите пред индустриалните и благородни метали, докато търсенето по света остава помрачено заради очакванията за най-сериозната рецесия от почти век насам.

Китай, един от най-големите купувачи на метали в света, регистрира първото си икономическо свиване от десетилетия.

Трудно е да се определи количествено този спад, тъй като страните разширяват, преразглеждат или облекчават мерките за овладяване на кризата. Южна Африка, един от водещите производители на метали, позволи на компаниите да възобновят операциите си наполовина от обичайния си капацитет. Перу удължи националната блокада до 26 април, а канадската провинция Квебек приоритизира добива на метали, за да даде възможност на бизнеса да изплува от кризата. В същото време Замбия заяви, че убеждава голямото име в бизнеса Glencore Plc да отмени решението си да закрие своите медни мини в африканската страна.

Миннодобивните компании изпитват сериозни затруднения и по отношение на работната ръка, тъй като бяха принудени да преместят хиляди души персонал, за да се съобразят с ограниченията за движението.

Гигантите в индустрията Rio Tinto Group и BHP Group свиха капиталовите си разходи заради вируса, а все повече компании, свързани с промишлеността, спират работа или намаляват капацитета си заради ограниченията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
ха ... на импа едни от любимците ... импе , знам че си фен на водородните и електрическите технологични решения в транспорта , и често туканка такива фенове питате аджеба как ще се електрифицират големите камиони , респективно тези в минно-добивните компании ... :))) ... е , те как ще стане ... https://***.popularmechanics.com/technology/infrastructure/a30873539/electric-mining-truck/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още