Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН одобри проспекта на ПИБ с емисионна стойност 5 лева

Банката ще продаде до 40 млн. нови акции

   1| 2    
0
 
5
 
16
bgMan до: marto76
преди 1 месец
Само тия акций да не станат новите талончета на efbet.
2
 
4
 
15
marto76 до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Прецакване за "малкия акционер" както ти го наричаш, а всъщност термина е мажоритарните акционери, щеше да бъде цена от 1 лев или 2 лв. Емисионната цена от 5 лв. е именно защита както на мажоритарните акционери, така и на миноритарните, които са купували акции отпреди 10 години на други цени и при друга обстановка в България и на БФБ! Успех със западните, дано имаш печалба и да почерпиш после!
1
 
8
 
14
Solar Power до: i_hristov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ами четохме я .... 15 и 40 правят 55. На мен. И мирише на измама инпрецакване на малкия акционер .... но това е нормално на бг борсите където компанията е притежание на 1-2 човека ..... затова ще заложа на западните :)
3
 
4
 
13
i_hristov до: kubrat
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Замисли се пак и ми прочети коментара, за да го осмислиш. Ако искаш голям дял в банката няма как да го получиш през борсата, защото тук свободно търгуемите акции са 15 млн. останалите са на мажовците. Може и да има друг сценарий, някой голям да иска да запише емисията и след това да купува още и през борсата, за да увеличи делът си. Но това е само хипотеза.
2
 
7
 
12
kubrat до: i_hristov
преди 1 месец
Малко се замислих- ако 15 млн акции могат да свалят цената до 1-2 лв, до колко ли ще успеят да я свалят новите 40 млн акции :)
8
 
3
 
11
marto76 до: крас
преди 1 месец
Няма профилна снимка
крас, пий си редовно хапчетата, момче! Карантината ти се отразява зле и виждаш само конспирации! ББР не могат да купуват от акциите на *** - има решение на техния Надзорен съвет, че отпуснатите 700 млн. лв. отиват само и единствено за подпомагането на микро, малки и средни предприятия, които са засегнати от кризата.
2
 
4
 
10
i_hristov до: qwer
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Защото не можеш да си купиш 40 млн. акции от борсата, а само 15 млн. Дори и да искаш да ги изкупиш всичките свободнотъргуеми акции, тогава търсенето ти ще ги докара до цена и над 20 лева сигурно.
2
 
9
 
9
крас до: qwer
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ПОПИТАЙ БОРИСОВ И МИНИСТЪРА МУ КАРАНИКОЛОВ който е принципала на ББР.

Те ще ти обяснят как и защо по време на такава БЕЗРАБОТИЦА и КРИЗА се наливат 75 мил. лв. от държавната ББР за подпомагане на банките на ЖОРО ИНСА и ВИЗАНТИЙЦИТЕ.

СЕГА ОЧАКВАМЕ НОВАТА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ ЗА БАНКАТА НА ЦЕКО И ИВАЙЛО.
Вероятно ще стане с закупуването на акциите им от ЧАСТНИ БАНКИ на които ХАРАМИЙСКАТА ББР ще раздаде едни милиарди за отпускане на КРЕДИТИ на останали без работа фирми и лица.

КОЙ ЗА БОГА ОСТАНАЛ БЕЗ РАБОТА ЩЕ ТЕГЛИ КРЕДИТ ЗА ДА СЕ ДОЗАГРОБИ?!!
Естествено тези пари ще останат на РАЗДАДЕНИ на банките които вероятно ще напазарят с част от тях НАДЦЕНЕНИТЕ облигации на въпросната банка.

С ЧУЖДА ПИТА ЛЕСНО СЕ ПРАВИ МАЙЧИН ПОМЕН, ОСОБЕННО АКО ПАРИТЕ СА ДЪРЖАВНИ И ОТИВАТ НЕ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЕСТОТО И ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО ЗА КОЕТО СА ОТПУСНАТИ.

Но да видим, колко от преведените от ББР пари на банките за ПОМОЩИ - ЗАЕМИ ще бъдат оползотворени и колко ще останат задбалансово по сметките им.
Те на кого ще останат - на ББР или на ЧАСТНИТЕ БАНКИ?!!!

СКОРО ЩЕ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА РАЗБЕРЕМ НА КОГО СА ХВЪРЛЕНИ "ЕЙ ТАКА С ХИЛИКОПТЕР" ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА - на банките или на бедстващите фирми и хора?!
0
 
12
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ясно е, че тези акции вече са пазарени. Както крас каза, не случайно ББР отпуска онези пари. Може дори да е със съдействието на по-високите етажи, точно с тази цел. Логично е.
Но това е по-скоро втория етап, първият са както винаги ПФ-тата, там парите идват от нищото и не са на никого. Така че първо би следвало да наливат ПФ-тата, а после останалото да се вземе с онези пари. Така е логично.
2
 
7
 
7
top
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ако може дам и моето мнение. Аз имам малко акции тук на кредна цена от 3,60. Като акционер искам емисионна стойност да е по-висока от текущата пазарна, по-висока и от моята цена на придобиване, защото не искам да ми се размие акцията с ниска цена, т.е. не искам после някой да купи много акции на 2.4 и после да почне да ги продава на 3.50 а в същото време балансовата стойност на акциите да е размита. Т.е. аз като акционер съм ок с висока емисионна стойност. На тези, които не са акционери, никой не им пречи да си купят акции от пазара на 2.5 примерно.