Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Какъв е смисълът от ETF-и, които се отклоняват от целта си?

Така се губи предвидимостта, която е в основата на пасивното управление

0
 
0
 
5
ПИЧ до: michaelis23
преди 4 седмици
Казвам че съответните фондове "не всеки ден котират, а чат пат, когато им падне" и значително се отклоняват от текущата котировка на петрола. Петрола падне с 20%, те паднат с 5%, петрола скочи с 15%, те се вдигнат с 3-4 %, .
0
 
0
 
4
michaelis23 до: ПИЧ
преди 4 седмици
тези неща не котират "какво им падне", а се базират на фючърсите и плащат контангото или тия неща за тебе нищо не значат ? Това е предназначено за daytrading не да си ги стискаш там и няма индекс за цената на петрола има САМО фючърси .... Индекса XOI Arca Oil Index е за петролната индустрия като цяло не самата цена на петрола .... Тва не е за всеки, като гледам кво си сътворил не е и за тебе. Цъкай си CFD да нямаш главоболия с другите неща ....
0
 
4
 
3
преди 4 седмици
Много хора предричаха края на ETF индустрията с първата настъпила по-сериозна криза. Ето кризата дойде, а ETF са много слабо засегнати. Защо е така? Ами много е просто - ETF е на практика договорен фонд, просто е правен да репликира отделен актив. Над 99% от ETF по света не бяха докоснати по никакъв начин и репликират напълно това което трябва. Има изключения - говорим за някои JUNK BOND етф-и, при които отделни облигации дефолтнаха и те просто не можаха да репликират индексите си - загубиха много повече от тях. Говорим и за петролните ETN и ETC - това не са ЕТФ-и но все пак и те са exchange traded продукт. Те също се отклониха от индексите си, като в някои случаи инвеститорите НЕ ЗАГУБИХА, което е добре за тях (USO). Проблемът при тези изключения обаче не е в самите ЕТФ, а в the underlying assets. Т.е. активите които стоят зад тях, а не самите тях. Опитен инвеститор знае къде може да има проблем и бяга от такива ЕТФ-и. Аз търгувам ETF много години вече и съм много доволен. За мен тестът беше минат напълно успешно!
1
 
1
 
2
преди 4 седмици
Така се явява, сега тези ETF-и , котират на цени по-високи от съответстващата цена на петрола (underlying asset).Toва се наблюдава и при други фондове на WTI и Брент, да не говорим, че не всеки ден котират, а чат пат, когато им падне.
Нефта спада - юнаците от фонда не спадат котировките, нефта се покачва - те едва едва нещо покачат - не отразяват точно изменението.
1
 
3
 
1
преди 4 седмици
ми тва са стоки байка, там само с фючърси и контангото е дебело кво да се прай ..... той тоз UCOто добре че замалко да стане подводничар на пичи косъм се измъкнаха ....