IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова освободи зместник-кмета по екологията

Обсъжда се безплатното паркиране в София да бъде удължено с още една седмица, каза столичният градоначалник

13:25 | 24.04.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Уважих молбата за напускане на заместник-кмета по екология госпожа Христова. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на дейностите по разширяване на Околовръстния път в района на пътен възел „Лозен“, съобщава Агенция „Фокус“. Фандъкова посочи, че Йоана Христова има желание да бъде освободена още от миналата година по лични причини.

„Молбата ѝ е от месец февруари. Тече тримесечният срок за предизвестие. Аз я бях помолила да остане докато успеем да се ориентираме в тази криза, да подготвим дейностите по почистване и по озеленяване. Благодарна съм и изключително много. Няма никаква друга причина за напускането ѝ, освен нейното лично желание“, каза още столичният кмет. 

Фандъкова добави, че до десет дни ще има нов змесник-кмет по екологията, както в момента се разглеждат няколко варианта. 

Тя обяви още, че се обсъжда безплатното паркиране в София да бъде удължено с още една седмица. В момента синята и зелената зона са безплатни до 26 април. „Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Ако аз днес обявя, че връщаме зоните, ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи и ще се окаже, че аз съм виновна, че има струпване в градския транспорт на много хора“, посочи тя, цитирана от bTV.

Тя добави, че в тази ситуация е нужна последователност и докато случаите на заразени с коронавирус нарастват, мерките ще останат без промяна.

Вижте снимки от ремонта в нашата галерия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
bvg
преди 3 години
Щото те с бойко не се возят в градския транспорт, откъде да знаят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
Momchil_Matev
преди 3 години
Ама защото, мила жено, открай време ти се приказва едно - увеличи броят на колите по линиите на МГТ, като започнеш от най-натоварените. Ако трябва - на 2 минути даже да са.Такова тъпкане като софийския ГТ има само в Лондон в час пик.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още