IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler ще проведе годишното си общо събрание на 8 юли онлайн

Първоначално събранието на акционерите трябваше да се проведе в Берлин на 1 април

15:00 | 24.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският производител на автомобили и камиони Daimler възнамерява да проведе годишното си общо събрание на 8 юли. То ще се осъществи онлайн и акционерите ще бъдат поканени навреме, заяви говорител на Daimler, цитиран от DPA.

Базираната в Щутгарт компания продължава да се придържа към предишното предложение за дивидент от 0,90 евро на акция. Първоначално събранието на акционерите трябваше да се проведе в Берлин на 1 април, но бе отложено поради пандемията от коронавирус. За новото решение на концерна съобщи първоначално специализираното издание Automobilwoche.

През първото тримесечие причинената от коронавируса криза със спирането на производствата и намаляващото търсене предизвика срив на печалбата на Daimler. Компанията отчете печалба преди лихвите и данъците в размер на 617 млн. евро за първото тримесечие, което е спад с 78 процента. Ако се изключат еднократни ефекти, като например разходите за Дизелгейт или преструктуриран, оперативната печалба все още остава 719 млн. евро, което е понижение с почти 70%.

Още през 2019 г. листнатата на Dax група реализира печалба от едва 2,4 милиарда евро, главно поради разходите за Дизелгейт и проблемите с пазарния старт на важни модели. Печалбата бе с около две трети по-ниска от отчетената година по-рано.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още