IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 50 души ще могат да водят видео разговори чрез нова функция на Facebook

Услугата ще се казва Messenger Rooms и няма да има времеви ограничения

23:09 | 24.04.20 г. 1
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Facebook обяви в петък редица нови функции за видеообаждания, включително Messenger Rooms, което позволява на потребителите да провеждат видео разговори с до 50 души, информира CNBC.

Messenger Rooms създава непосредствена заплаха за Zoom и Houseparty, два продукта за видеообаждания, чиято употреба рязко се е увеличила през последния месец в резултат на пандемията от коронавирус. За сравнение, Zoom позволява на до 100 души да водят видео чат безплатно до 40 минути. Houseparty поддържа функцията за до осем души.

Ограничението за 50 души в Messenger Rooms няма да бъде достъпно за всички потребители веднага, заяви говорител на компанията, но функцията ще бъде въвеждана постепенно в глобален мащаб.

Видео разговорите в Messenger Rooms няма да имат ограничение във времето и ще включват функции като филтри за разширена реалност, които позволяват на хората да добавят маски към лицата си. Хостовете на стаите също ще могат да заключват разговорите и да премахват потребители. Участие във видео разговорите ще могат да вземат и хора, които нямат акаунт във Facebook.

Facebook също обяви, че удвоява лимита за видеообаждане в  WhatsApp от четирима на осем души. Освен това компанията въвежда функция за видео разговори във Facebook Dating, така че потребителите на тази услуга да могат да отидат на виртуални срещи.

„Между WhatsApp и Messenger всеки ден над 700 милиона акаунта участват в обаждания“, казаха от компанията в публикация в блога си. „В много страни видеообажданията през  Messenger и WhatsApp са се удвоили, а гледанията на Facebook Live и Instagram Live са се увеличили значително през март“, пише още в публикацията.

Facebook заяви, че също така ще разшири функциите си за livestreaming във Facebook и Instagram.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
Фейсбук препоръчва на семействата също да ползват услугата ... всеки да си стои в стаята .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още