IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Белгия е с най-висока смъртност от коронавирус в Европа?

Причината за ужасяващите данни не са препълнените болници, а бюрократичната стриктност при отчитане на данните, твърдят учени

12:11 | 25.04.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

В Брюксел, Белгия, водещи учени се събират всеки ден, за да обявяват какво е актуалната ситуация около коронавируса в страната. И данните се мрачни, пише Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Bloomberg.
Въпреки че има само 11 млн. души население, страната отчете повече смъртни случаи от болестта, отколкото Китай. С 55 смъртни случая на 100 хил. жители градът има най-високата смъртност на глава от населението в света – четири пъти по-голяма от тази в САЩ. 

Според официални представители на страната причината за ужасяващите данни не са препълнените болници – 43% от леглата за интензивно лечение са свободни дори в разгара на кризата, а бюрократичната стриктност при отчитане на данните.

За разлика от много други страни, домът на институциите на Европейския съюз, отчита смъртта в старческите домове, дори да не е потвърдена инфекция.

„Често получаваме критики, че данните ни правят ситуацията в Белгия доста мрачна, но ние смятаме, че е точно обратното“, обяснява Стивън ван Гухт, ръководител на отдела за вирусни заболявания в обществения здравен институт Sciensano и председател на белгийския Национален научен съвет за борба срещу коронавируса. Той допълва, че ако трябва да се прави сравнение с другите страни, данните за Белгия трябва да бъдат намалени наполовина.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
ДХДО
преди 3 години
Както си тръгнал с въпросите, сигурно ще искаш да научиш и защо от Фед не дадоха 2008г. на Лемън Брос, 1/1000 а от това, което изсипаха в щатския финансов сектор и икономика, веднага след фалита им ... ами по същата причина, по която нарочиха тазгодишния грип , а не минало-годишния, за причина за колапса просто Фед е мястото, където се решава кога и каква криза ще има.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Biso
преди 3 години
"За разлика от много други страни, ..... отчита смъртта в старческите домове, дори да не е потвърдена инфекция.""Той допълва, че ако трябва да се прави сравнение с другите страни, данните за Белгия трябва да бъдат намалени наполовина."С други думи, всеки починал в старчески дом го отчитат като починал от коронавируса и това изкуствено увеличава броя на реалните жертви.Айде сега да намалим данните за Белгия с 2/3 и да се получи една значително по-правдоподобна картина. Така може да се окаже, че смъртността от коронавируса е значително по-ниска в сравнение с един обикновен грип. И след това да попитаме защо се всява толкова голяма паника и кой има полза?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още