IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончо Барбалов: Общинските дружества да предоговарят цените за доставка на ток

Основание за предоговарянето са променящите се икономически условия заради кризата с разпространението на заразата с Covid-19

18:45 | 25.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов препоръча на ръководствата на всички общински предприятия, търговски дружества и структури да предоговорят със своите доставчици условията за покупка на електроенергия, съобщава БНР.

Основание за предоговарянето са променящите се икономически условия заради кризата с разпространението на заразата с Covid-19. Основен потребител на електрическа енергия са „Метрополитен“ и „Столичен електротранспорт", посочи Барбалов. 

"Препоръката към тях е да прегледат тези договори и да потърсят възможност за тяхното предоговаряне с оглед по-добра защита на интересите на общината и на публичния интерес във връзка с това, че в момента наблюдаваме намаляване на цените на енергоносителите и на други услуги".

Припомняме, според актуализацията на бюджета на София за 2020 г., след въвеждане на извънредното положение само за месец март спадът на приходите е близо 19 млн. лв. Прогнозите са, че спадът ще продължи. Бюджетът е актуализиран с близо 24,5 млн. лв.

Запазват се всички планирани средства за стратегическите проекти като метрото, транспортните връзки от вътрешния ринг и връзките с Околовръстния път, строителството на нови детски градини и ясли, средствата за почистване, инвестиции в общинските болници и здравни заведения, както и издръжката на социалните услуги.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още