IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla връща част от служителите си на работа

Продължава дебатът кога точно ще е безопасно автомобилните компании да отворят отново заводите си

12:31 | 26.04.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Американският производител на електромобили Tesla призова част от служителите си да се върнат на работа в предприятието за сглобяване на превозни средства в САЩ от следващата седмица. Това означава, че служителите на Tesla ще започнат работа на място, преди да изтече крайният срок на препоръките на местната власт за оставане по домовете, съобщава Bloomberg.

От ръководството на компанията са заявили на част от персонала, който отговаря за операциите по боядисване, да се яви в завода във Фремонт, Сан Франциско на 29-ти април. От Tesla са отправили молба към служителите да уведомят дали планират да се явят на работа в завода. Представители на Tesla засега отказват коментар по темата.

Първоначално от компанията бяха уведомили служителите си, че планират да възобновят производствените си операции в САЩ от 4-ти май, като очакванията са мерките срещу разпространението на коронавируса в Сан Франциско да бъдат премахнати на 3-ти май. 

Производителят на електрически автомобили влезе в спор с местната власт във Фремонт преди месец относно това дали заводът трябва да затвори изцяло спрямо въведените мерки в средата на март.

В предприятието се произвежда всеки от ключовите за Tesla модели, сред които са Model 3, Model X, Model S и Model Y. Анализаторите от финансовата компания Credit Suisse изчисляват, че затварянето на фабриката е довело до изтриването на 300 млн. долара на седмица.

В момента продължава дебатът кога точно ще е безопасно автомобилните компании да отворят отново заводите си, но засега индустрията е разделена. Автопроизводителите Toyota, Volkswagen и Hyundai настояват да отворят предприятията си в началото на следващия месец, но някои синдикати предупреждават, че това би било твърде рано и представлява риск за служителите.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
За свои хора може .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
shinawatra
преди 3 години
Хаха, и какво се промени за 2-3 седмици, че изведнъж се връщат на работа? Както се казва - луда работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още