IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат оставката на здравния министър заради строежа на детската болница

Петиция с над 17 хиляди подписа е внесена в Министерския съвет

13:46 | 27.04.20 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Петиция с над 17 000 подписа за оставката на здравния министър Кирил Ананиев внесоха в Министерския съвет, предава bTV. Недоволството е заради строежа на Националната педиатрична болница.

Според здравното министерство за превръщането на грубия строеж от времето на социализма в лечебно заведение ще се използват над 93 млн. лева. Вносителите на онлайн подписката смятат, че това може да стане по-евтино в изцяло нова сграда.

Проблемът на сега съществуващия договор е, че всъщност той би могъл да струва много повече, тоест болницата в старата сграда отколкото вложените близо 100 млн. лева“, отбелязва Мария Брестничка, от Националната мрежа за децата. 

При подписването на договора от Министерство на здравеопазването обявиха, че проектът ще бъде максимално прозрачен и публичен. Ще бъде сформирана работна комисия с различни специалисти.

ДЗЗД  „ДЕТСКО ЗДРАВЕ” с водещо участие на „Главболгарстрой” АД спечели търга за строителството на Националната детска многопрофилна болница.

На 2 април министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница.

Общата стойност на договора е 77,8 млн. лева без ДДС или 93,4 млн. лв. с включен ДДС.

В края на ноември миналата година ВАС отхвърли жалбата на Камарата на архитектите в България (КАБ) и остави в сила становището на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което се потвърди решението на министъра на здравеопазването за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка за детската болница.

Тричленният състав сметна, че решението на КЗК е правилно и при постановяването му не са допуснати нарушения, които да водят до неговата отмяна. В утвърдената от възложителя документация за участие се съдържат минимално необходимите данни за изготвяне от потенциалните участници на концепция за изпълнение на дейностите по предмета на поръчката. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
За по-голяма част от управляващите е характерно злоупотреба с власт и практикуване на корупционни схеми.... как мислиш се става богат, как с една заплата от 3-5 хил лв. се карат скъпи коли, сменяни като носни кърпи, строят се апартаменти за милиони от по половин декар и дъщерите ни имат 10тина - 20 апартамента в големите градове. Заем ще кажеш? От къде? От КТБ - сигурно. Има една поговорка "покрай сухото гори и мокрото" обаче разполагаме с такива изкусни адвокати и "човек и тук и там", че огъня бива изгасен при наличие на зародиш на искра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
Чуди се цял един български народ защо тоя изкуфелия е още здравен министър. Щото сме мишки и си траем и си църкаме по дупките, а не по площадите ...и преди си седяхме вкъщи, сега с короната съвсем. Една голяяяма клада трябва...и вътре всите до девето коляно, да се изчисти нацията, да се изчистят и ФПЧ (фини прах.частици), да се пусне водата в тоалетната, та л..ото да спре да мирише и с четката да почистим клозетО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 3 години
Вчерашното взривяване не те ли кара да се замислиш, защо частния собственик се освобождава от негодните сгради, а държавата ги реконструира?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
приказката з алъжливото обчарче нали е знаеш... еми горе долу е същото.Един път ги хващаме, два пъти ги хващаме ... нужно ли е и третия път да проверяваме зада ги хванем, просто допускаме че е като предишните пъти!И да, има много неща които могат да се направят зада се "убеди" обществото в противното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
dakl
преди 3 години
За по голямата част от нашето общество всичко което извършват управляващите има корупционен подтекст и едва ли нещо би могло да го убеди в противното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
крас
преди 3 години
Вуйчото на Влади Горанов лицето КИРИЛ АНАНИЕВ е човека, който реално РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ в тази държава. Помним този АЛЧЕН ТИП със сумата от 540 000 лева лева, които като зам министър си подписа като годишна ПРЕМИЯ през 2012 година!!!!!!НЕ БОРИСОВ , А АНАНИЕВ Е ЧОВЕКА КОЙТО СТОИ В СЯНКА И БЪРКА ВСИЧКИ КАШИ В Т. Ч . И С ТАЗИ ДЕТСКА БОЛНИЦА РЕКОНСТУКЦИЯТА НА КОЯТО ЩЕ СТРУВА ПО СКЪПО ОТ ИЗГРАЖДАНЕТО И КАТО НОВА. Излиза, че строителните работи са НАДЦЕНЕНИ и от това ще спечели не кой да е а Главболгарстрой АД, която по едно странно стечение на обстоятелствата ще участва и в РЕКОНСТРУКЦИЯТА на пристанището на ДОМУЗЧИЕВ в Бургас. Мажоритарни собственици на холдинга са членовете на семейството на Симеон Пешов (чрез ОФШОРКИТЕ ГБС АД и ГБС Люксембург) !!ТОЗИ АЛЧЕН И ХИЩЕН СТАРЕЦ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА Е ПЕНСИОНЕР, А НЕ ДА ИЗВЪРШВА БЕЗУМИЕ СЛЕД БЕЗУМИЕ като поставяне на КПП -та на входовете на окръжните градове , поставяне на маски , затваряне на паркове и още какво ли не родено в неговата деградирала глава. КАКЪВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР е АНАНИЕВ И КАКВО РАЗБИРА ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ТОЗИ КАНЦЕЛАРСКИ ПЛЪХ, КОЙТО ОТ ЦАРСКО ВРЕМЕ ДО СЕГА НЕ ПРАВИ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА ПРЕКРОЯВА И ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ НАПРАВЕНИТЕ ПРЕДИ ТОВА БЮДЖЕТИ НА ДЪРЖАВАТА. ТОЗИ ПЕНСИОНЕР И ПЛЕМЕНИКА МУ ГОРАНОВ ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ ВЕДНАГА!!! Достатъчно безобразия натвориха за да продължават да дърпат държавата назад!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още