IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипърска фирма купува основната част на "Свилоза"

Не се очаква операцията да окаже въздействие върху с пазара за производството и реализацията на основния произвеждан продукт

14:55 | 27.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Кипърското дружество Kameran Financial възнамерява да придобие най-големия в България производител на сулфатна избелена целулоза, става ясно от уведомление в сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Сделката ще се осъществи чрез новосъздадено дъщерно дружество на кипърския концерн - „Пейпър Инвест” ЕАД, което ще купи „Свилоцел” ЕАД – основната дъщерна компания на базираната в Свищов „Свилоза“ АД.

„Пейпър Инвест” ЕАД е новоучредено дружество с предмет на дейност производство и реализация на целулоза, хартия и продукти от тях и засега няма дялово участие в други дружества на територията на България. Към момента на подаване на уведомлението дружеството не е реализирало оборот от търговска дейност в България през предходната финансова година.

„Свилоцел” ЕАД е специализирано в производство и реализация на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея. Не се очаква операцията да окаже въздействие върху с пазара за производство и реализация на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея.

"Свилоза" е в мажоритарна собственост на „А.Р.У.С. Холдинг“ АД е увеличило дела си в „Свилоза“ АД пряко и чрез свързани лица до 96,64% от капитала с придобиването на 1 073 004 акции в резултат на търгово предложение от миналата година.  Впоследствие акциите на дружеството бяха свалени от търговия на пода на „Българска фондова борса“ АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още