IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за БВП на Великобритания може да се публикуват в „интервали на доверие“

Интервалът на доверие представлява диапазона, в който се смята, че лежи истинската стойност на показателя

22:08 | 27.04.20 г. 1
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Данните за нивото на брутния вътрешен продукт скоро могат да бъдат публикувани не като определено число, а като диапазон, за да се обхване по-добре несигурността около исторически спад, който се очаква да последва пандемията от коронавирус във Великобритания, предава Ройтерс, позовавайки се на информация от статистическата служба на страната.

„В зависимост от отзивите на потребителите, бихме могли да приложим интервали на доверие около най-новите отчети за нивото на БВП на календарно тримесечие. Това е много по-различно от начина, по които досега отбелязвахме несигурността на данните“, казаха от Службата за национална статистика на Обединеното кралство.

Интервалът на доверие представлява диапазона, в който се смята, че лежи истинската стойност на оценката на данните, осигуряваща определена степен на сигурност, обикновено 95%. Службата за национална статистика вече поставя подобни интервали на доверие около някои данни за пазара на труда, миграцията и населението.

„Това вероятно ще бъде особено полезно през следващата година в светлината на неотдавнашните шокове за Обединеното кралство и глобалната икономика след пандемията от COVID-19 и усилията за овладяването й“, заявиха от статистическата служба.

От статистическата служба заявиха, че ще продължат да следят дали икономиката ще навлезе в „техническа рецесия“. Определението за този показател, широко използвано в цяла Европа, гласи, че една стана изпада в техническа рецесия при свиване на икономиката й в две последователни тримесечия.

Но според членовете на Службата за национална статистика е по-добре да се разгледа комбинация от показатели  като безработица, доходи на домакинства и продажби на дребно, както правят от Националното бюро за икономически изследвания на САЩ.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Achtung
преди 3 години
Интервали на доверието - гениално
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още