IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УЕФА помага на членовете си за справяне с щетите от COVID-19 с 236,5 млн. евро

БФС, подобно на другите членове на федерацията, ще получи 4,3 млн. евро

22:47 | 27.04.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса. Евроцентралата обяви на официалния си сайт, че отделя 236.5 милиона евро в помощ на 55-е национални футболни федерации на Стария континент заради пандемията от коронавирус, предава БНР.
 
"Нашият спорт се изправя срещу безпрецедентно предизвикателство, причинно от кризата с Covid-19. УЕФА иска да помогне на членовете си да се справят по начин, които сметнат за най-подходящ в специфичните условия. Затова решихме да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и следващия сезон", се казва в съобщението на УЕФА.
 
Финансирането обичайно е насочено за покриването на текущи разходи на отделните централи и в помощ на развитието на определени вътрешни програми и развитието на специфични области във футбола на местно ниво.
 
Този път, обаче, всяка федерация ще може сама да определи за какво да изхарчи получените средства зарази кризата с Covid-19, която спря футбола от средата на март.
 
Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развитие на футбола "Хеттрик", която беше въвдена след Евро 2004, а средствата в нея се акумулират от приходите от провеждането на континенталните първенства.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още