IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кръстьо Белев: Никой няма интерес от нестабилност на Корейския полуостров

Има данни за внос в Корея на големи количества медицински консумативи от Китай, посочи директорът на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес

14:44 | 28.04.20 г.
<p>
	<em><span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Bloomberg L.P.</span></em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Неясната ситуация със севернокорейския президент Ким Чен Ун не е безпрецедентна, той “изчезна” и през 2014 г. В момента никой не е заинтересован от нестабилност на Корейския полуостров, знаем, че Северна Корея е ядрена страна. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Кръстьо Белев, директор на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в Пекин.

“Северна Корея е буре с барут - фактор, който може да донесе щети на целия свят”, смята той.

Белев определи режима в Северна Корея като теократичен. Той посочи, че за момента всички залози са, че Ким Йо Чен, по-малката сестра на севернокорейския лидер, ще бъде обявена за негов заместник.

Според Кръстьо Белев обаче това може да не доведе до отварянето на Северна Корея към света, тъй като подобни бяха надеждите при идването на власт на Ким Чен Ун, което така и не се случи.

По отношение на неяснотата разпространява ли се коронавирусът в Северна Корея Белев обясни, че има данни за внос в страната на големи количества медицински консумативи от Китай.

“Интересното е, че Китай, който затвори своите граници за всички чужденци, позволява посетители само от Северна Корея”, добави Белев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да гледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още