Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Стив Ханке: Еврозоната не е гърне със злато, което ще залее България

България вече участва във всякакви възможни фискални ползи, които ЕС може да предложи, смята професорът по приложна икономика

0
 
3
 
10
Спящият бик до: vzhekoff
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Да си призная, въобще не съм се усетил, че съм го направил президент. Може би "най-важният олигарх на Путин", както го нарече WSJ, шеше да бъде най-правилно?! Но ти много добре си разбрал за кокво става дума, затова беснееш, нали?
2
 
5
 
9
преди 4 месеца
Влади Горски чете ли ги тез новини или май кат гледам ньет ?! ..... :)) Оош веднъж му повестват, ЧЕ нема флизаме никъде у никви квит и да било "зони" щот нема ни хрантутат т.е. да хрантутат такива кат Горановия шебeк ....
4
 
3
 
8
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Американците имат една хубава фраза "one trick pony", или по нашенски "едно си баба знае, едно си бае". България е вероятно и в световен мащаб най-положителния пример ( и един от много малкото) за успешно поддържан валутен борд. На този това му е явно едничкото постижение (което не е и негова заслуга) и цял живот се е грял по конференции на нашия борд и сега ако го махнем увисва милият. Че тогава хората ще се сещат само за аржентинския...и те така.
5
 
5
 
7
vzhekoff до: Спящият бик
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не съм чувал за германски ПРЕЗИДЕНТ, който да е станал директор където и да било. Нивото ти е да не можеш да различиш канцлер от президент. Съдейки по името - яко си като бик и почти толкова умен.
За мен е странно, че никой не излезе да обясни и да попита българите, съгласни ли са целият валутен резерв, а вероятно и златният да бъдат прехвърлени в чужди трезори.
4
 
7
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Всичко написано от Г-н Ханке на теория е вярно. Но той не споменава, причината заради която на този етап не можем да бъдем приети в Еврозоната. Коя е тя? Според мен е ниският стандарт на живот у нас. Друг може да каже, че ограниченият бюджет стои в основата, а с настоящата криза и отслабване на системата и финансовите критерии са под въпрос. "Стремеж всички въпроси да се превръщат в политически" - да това е нож с повече от две остриета, всички знаем, че политическите решения не се отличават с универсалност! При тях универсалността зависи от кадърността на конкретните политици, а инертното им поведение у нас обрича още в началото това им качество! Остава да се запитаме и за основния въпрос - как тогава с политгически решения ще влезам в IRM? Вероятно, най-правилното ще е именно да не се бърза и да се изчака възстановяването на икономиката, но дали през това време валутния борд няма да се компрометира окончателно, докато стандарта на живот, човешките права и социалният мир са в истински упадък?!
5
 
6
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
я, ще взема да го харесам този Стив
5
 
7
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Доскоро професорът беше узурпирал ролята на "баща на валутния борд". Митът беше разбит и професорът беше разобличен от Красимир Ангарски, човекът, който заслужава много повече това признание от самозванеца Ханке... Интересно наистина защо е тази забежителна страст, с която професорът драпа да спре България към Еврозоната?! Доста натрапчиво е и освен с характерната за професорите ексцентричвост, мога да го свържа само с един подобен случайс с фигура с още по-високо обществено-политическо положение. Един германски президент, който след мандата си стана директор в Газпром.
3
 
10
 
3
преди 4 месеца
Говори човекът, но няма кой да го чуе... Слънцето на тая територия мисли друго.
3
 
9
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Нека си зададем въпроса "Защо Стив Ханке е толкова заинтерсован да не влезнем в чакалнята за еврозоната и да си оставим "валутният борд" !?Нима той е толкова голяма българофил(хм,на какво се дължи тази негова обич към нас..)или пък е голям благородник (нещо неверятно в днешният свят и при трейдерите) и се грижи за бг народ да не обеднее от влизането ни в еврозоната !? (Или иска как в Аржентина ...)
4
 
9
 
1
преди 4 месеца
Адмирации професоре!Българите трябва да се обединят и със собствени сили да просперират,не да разчитат,други да им помогнат.