IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom избра Oracle за доставчик на облачни услуги

Компанията за видео разговори предпочете да пренебрегне по-големите доставчици на пазара

21:25 | 28.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chona Kasinger/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg

Zoom избра Oracle за доставчик на услуга за облачна инфраструктура, с което пренебрегна лидерите на пазара Amazon Web Services, Google Cloud Platform на Alphabet и Azure Cloud на Microsoft, пише CNBC.

Условията на сделката не са разкрити.

„Наскоро преживяхме най-значителния растеж в историята на нашия бизнес, което изисква огромно увеличение на капацитета на нашата услуга. Разгледахме редица платформи и Oracle Cloud Infrastructure ни помогна бързо да увеличим капацитета си и да посрещнем нуждите на нашите нови потребители“, коментира главният изпълнителен директор на Zoom Ерик Юън в прессъобщение.

„Избрахме Oracle Cloud Infrastructure, защото е водеща в индустрията по отношение на сигурността, невероятното представяне и несравнимото ниво на поддръжка“, допълва още той.

Пандемията на Covid-19 принуди много компании и училища да работят от дистанция, което позволи на Zoom да се превърне в ключов играч на пазара. Софтуерът за конферентни видео разговори миналата седмица премина границата от 300 млн. потребители дневно, от 200 млн. само няколко седмици по-рано.

В съобщение Oracle заяви, че Zoom е избрала нейната услуга заради „предимствата в представянето, мащаба, надеждността и превъзходната сигурност в облака“.

Това е изненадващ ход от страна на Zoom – да избере Oracle пред нейните по-големи конкуренти. Според компанията за пазарни проучвания Canalys Amazon разполага с най-голям дял на пазара на облачни услуги. Към края на 2019 г. той беше 32,4%, следван от 17,6% на Microsoft и 6% на Google.

Цената на акциите а на Oracle остана почти без промяна след новините.

Огромният растеж на Zoom повдигна въпроси и за сигурността на услугата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още