IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устойчивите вериги за доставки насърчиха приходите на AstraZeneca

Компанията тества лекарства за влиянието им върху коронавируса

15:43 | 29.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Фармацевтичният гигант AstraZeneca надмина очакванията на анализаторите с печалбата си от първото тримесечие на годината и запази прогнозите си за 2020 г. непроменени. По-новите методи на лечение, включително тези за диабет, сърдечни заболявания и рак, помогнаха на компанията да започне трета поредна година с ръст на приходите си, а веригите й за доставки се оказват устойчиви на смущенията, причинени от коронавируса, информира Ройтерс.

Приходите от продажби на компанията за трите месеца, приключили на 31-и март, са нараснали със 17% до 6,31 милиарда долара. В сравнение с това очакванията на анализаторите бяха за ръст на приходите до 5,89 милиарда долара.

Базираният в Кеймбридж производител на лекарства не е забелязал никакви съществени прекъсвания във веригите си за доставки през периода и добави, че производствените му обекти в Китай са възвърнали пълния си капацитет.

Приходите на компанията от Китай са нараснали със 17% до 1,42 милиарда долара, което представлява около 23% от общите приходи на производителя.

AstraZeneca тества две свои одобрени лекарствени средства за третиране на новия коронавирус.

Основната печалба на AstraZeneca е нараснала с 21% до 1,05 долара на акция, докато общите приходи, които включват и плащания от контрагенти, са се повишили със 17% на годишна база до 6,35 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още