Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

И коронакризата не успява да смъкне цените на имотите в София

Строителството продължава, а банките отпускат ипотечни кредити, но при завишени изисквания към кредитополучателите, констатира имотна агенция

   1| 2| 3    
2
 
42
 
26
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Миналата година докато пазара вървеше нагоре, почти не излизаха статии за имоти. Сега откакто 2 ри месец, почти няма никакви сделки, за два дни излязоха стотици статии, които искат да убедят българина, че цените са стабилни и че не се очаква спад. Неграмотния финансово човек, може и да прилъжат. Но в момента кредити/ипотеки, почти не се дават, условията се затягат, лихвите се вдигат. И в това време, вместо да излязат статии как хората да се предпазят от бурята която се задава, медиите пускат платени статии и гледат да набутат още хора. Дано живота им да ви тежи на съвеста!!! Всички западни икономически анализатори, са обединени в едно че се задава невиждана рецесия, която може да прерасне в депресия, каквато света не е виждал. Съвета винаги е един и същ, продаване на всички ненужни активи, докато пазара е в пик, /остават няколко месеца, до есента/ и усиленно спестяване. Кеш поне за година две и никакви кредити, заеми.
0
 
41
 
25
mariata до: Oбичам България
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Напротив, това е дезинформация в статията и подвежда читателите. Не се спазва правилото информацията да е проверена и сравнена от повече от един източник, а е представена като художествен разказ.
0
 
41
 
24
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Точно обратното. Колкото повече такива статии има, по-добре, защото означава, че нещата са наистина зле за тях. Ако някой е добре, няма да си плаща са го хвалят колко е добре.
1
 
44
 
23
RFR
преди 8 месеца
Инвестор, излагате се! Когато цитирате някоя агенция, поне сложете префикс "Мнение" в заглавието. Това не са факти и не е обективно. Това не е журналистика, а ПР.... Срам!
Не случайно сме на 111 място в света, заради този показен непрофесионализъм.....
1
 
43
 
22
преди 8 месеца
Поредната платена статия.
Вижте си графиката за 2010 и се сетете, че и в кризата на 2008 имаше забавяне на падането, но имаше и падане. Да, не веднага, но след няколко месеца на хората ще им дотрябват пари, строителище ще намалят печалбите си и падането ще започне.

Ръст на безработицата
Повишаващи се лихви от банките, с по-високо самоучастие
Свиваща се или паузирана икономика
Свиващи се разходи
Бизнеси на ръба на оцеляването в хоризонт до 2-3 месеца и много сериозни проблеми след 6 месеца за над 60% от бизнесите (по данни не от къде да е, а от Германия)
Рецесия в Евро зоната от поне 10%
Падането на цените в имотния сектор винаги се е случвало със закъснение. Колкото и да се дигитализира, ще има корекция от поне 30%.
Аз лично виждам десетки обяви, включително и нови, които още по телефона са готови да дадат 10% надолу. А това е само началото на кризата, която вече удари наемите.
Прости факти, без място за много догми и чувства.
0
 
41
 
21
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Каква двуцифрена инфлация ?!
Инфлацията за март и април е отрицателна.
1
 
40
 
20
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Средна цена от 1100 евро квадратен метър за София!!!!Сестра ми със семейството си живее в Кълъмбъс,столицата на щата Охайо.Градът е с приблизително същото население като София,цените на имотите са същите като в София,само дето нетните заплати са 5 пъти по-високи.За 150 хиляди долара си купиха двуетажна къща с двор,а в София за тия пари ще си купиш някоя панелка.
3
 
33
 
19
driverf1 до: fon
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
И какво ще си купиш с парите тогава при двуцифрена инфлация.....?
0
 
40
 
18
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Много странно е, че същата прекрасна новина са ни съобщили и в икономик.бг, факти.бх, инфосток.бг и още няколко обективни електронни медии. Явно мнението е на П. СТОЙК. Е
е небивала сензация и се радва на засилен редакционен интерес. Е, ако е капнал някой лев към тез медии от доволен брокер, няма лошо, да не го правим на проблем. В редакциите също има криза, не е като на пристана на имотиту, където винаги е спокойно, а ръстът - устойчив.
0
 
43
 
17
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Даже и нискоинте лигентен човек ще разбере, че статията е поръчкова. През 2008 работех във фирма, която строеше и продаваше жилища. Рекламирахме в хартиените капитал и дневник и на определен оборот ни се полагаше по една поръчкова статия. Дали е още така, не знам, но съдейки по написаното ...