Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Светът трябва да се страхува повече от дефлация, отколкото от хиперинфлaция

Сривът в търсенето е толкова голям, че цените спадат въпреки печатането на пари от централните банки

   1| 2    
0
 
3
 
11
SS-23 до: дядя Вова
преди 1 година
Ако има дефлация, стоката на банкстерите няма да се търси.
Трябва да рисуват хартийки, с това се купуват континенти и човешки души
----

"стоката" им отдавна не се търси и никакво рисуване на хартийки или пиксели, няма да промени нещата! няма кой да им плаща "дълговете", които и без това са чист въздух! Омразен дъл не се плаща, още повече ако той е възникнал, чрез измамно подвеждане на кредитирания, да подпише договор който не е изгоден за него и го вкарва в състояние на стопанска непоносимост. Да не говорим, че "дълговете" са отпускани при определени субективни и обективни социално-икономически уславия, валидни към момента на отпускане и абсолютно нерелевантни на текущата социално-икономическа ситуация, което прави "дълговете" не съответстващи на реалност и респективно - невзвърщаеми ... а значи няма да се връщат паради възникване на форсмажорни обстоятелства, непозволяващи "дълга" да бъде изплатен!
0
 
4
 
10
преди 1 година
Естествена инфлация, породена от "много търсене" на "малко продукти" - не може да има. Ако има инфлация, те ще е изкустевно създадена и поддържана, чрез изсипване на чували с пари, а в същото време - изтегляне на търсените стоки от пазара, т.е. криенета им по складовете и пускането им на малки порции, което да поражда търсене.
Като цяло обаче, извън стоките "първа необходимност" ще има дефлация, тъй като има много "дългове" , които естестевно няма да бъдат плащани, тъй като повечето са практически неизплащаеми.
Капиталима, във вида в който го познава света си отива , и си отива най-вече банковият капитализъму тъй като "дългове" никой няма да плаща, а искане на нове дългове е пълен абсурд.
1
 
1
 
9
driverf1 до: Hahoto
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ама ти си можел да пишеш и нормално.....
1
 
7
 
8
фиг.1 до: Petar2015
преди 1 година
Няма профилна снимка
Еврото вече затвърждава статута си на втора резервна валута и затова ЕЦБ се налага да печата постоянно и в изобилие само за да задоволи световното търсене. Тъй че висока инфлация ме съмнява да видим скоро.
3
 
5
 
7
zelka007 до: дядя Вова
преди 1 година
ооо дядя вова , гледам започнал си и религиозна символика да включваш ... знам че си фен на мъск , да ти споделя . на 13 май се подготвят за горещ тест на двигателите на четвъртият прототип на starship . мине ли успешно всичко , чакат дата от FAA за първият полет на starship на 20км височина ... или четвъртият или петият ще ползват за целта . найс , а ?

в роскосмос как я карат ?
4
 
4
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Каква дефлация? Пари се печатат в изобиле. Цените си растат (макар и бавно). Кредити се раздават щедро. Сега дори няма наказателни лихви за просрочване.

Кой се страхува от дефлацията? Който е спестил пари и ще може да купи повече неща с тях?! Едва ли.
1
 
6
 
5
преди 1 година
Не разбрахте ли от предната криза - дефлацията нема да се допусне , независимо от средствата !
4
 
8
 
4
преди 1 година
Ако има дефлация, стоката на банкстерите няма да се търси.
Трябва да рисуват хартийки, с това се купуват континенти и човешки души.
0
 
7
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Да, важното е света да се страхува
0
 
5
 
2
Valentin13 до: Hahoto
преди 1 година
Няма профилна снимка
на теория е така, но имаме различен случай. САЩ решават да пуснат на пазара допълнителни 4 трилиона. когато говорим за затворена, идеална икономика, нещата са така както ги казваш. но долара е разменна единица за 60% от света, доколкото знам. тогава ефекта на дефлация, депресия и обезценяване как може да се обясни. Индия, Виетнам и Тайланд основно работещи за износ, как се отразява при тях, защото долара им е като основна валута при тях, неофициално.