Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Димитър Радев: Суап линията е израз на доверие към България

Влизането на България в ERM II е възможно да се случи в следващите 3 месеца, прогнозира управителят на БНБ

1
 
2
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Защо се опитвате да набутате държавата, там от където другите се опитват да избягат. Царе сте на нелогичните неща.
0
 
6
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Г-н Радев,

Във финансовата система ТОЧНОСТТА и ИЗПЪЛНЕНИЕ на поставените от ЕЦБ задачи пред БНБ и система Й са определящи за ДОВЕРИЕТО към нея.

ДОГОВОРЕНАТА от БНБ и ЕЦБ дата 26.04.2020 година за за подаване на документите за ERM II минаваше през изискването да бъдат онстранени направените към две банки забележки.

БАНКАТА НА ЦЕКО И ИВАЙЛО не успяха в поставения срок на 26.04.2020 г. да се справят с изискванията на ЕЦБ и държавата ни се превърна в техен заложник.
Пред вашият персонален поглед тези две лица се МОТАХА ШЕСТ МЕСЕЦА и в последният момент решиха да извършат безумие действи ена продажба на акции прибичащо на продажба на КОН ЗА КОКОШКА.

Естествено като КУПУВАЧ на техните НАДЦЕНЕНИ АКЦИИ можеше да бъде само ПРАВИТЕЛСТВОТО и неговата банка ББР.

СРОКА 26.04.2020 год БЕ ПРОПУСНАТ , а доверието към ПРАВИТЕЛСТВОТО пролича по ДОХОДНОСТТА на предложената от него емисия от ДЦК , които не бяха продадени.

СИТУАЦИЯТА В БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА Е ПОВЕЧЕ ОТ СЕРИОЗНА И БОДРЯШКИ ИЗКАЗВАНЕ КАТО ВАШЕТО ЗВУЧАТ НАЛУДНИЧЕВО.

Да погледнем баланса на Управление Емисионно на БНБ и видим как той нараства от 46,7 млрд.лв към 13,03.2020 година на 53,9 млрд.лв. към 24,04,2020 год.

За около месец БАЛАНСА му се е увеличил със 7.2 млрд. лв !!
В тази сума са включени наетите от чужди банки пари от БНБ и правителството на Борисов, на което парламента подписа празен чек.

ВПЕЧАТЛЯВАЩО Е НАРАСТВАНЕТО на Паричните средства в чужда валута отразени в активите на У-ние Емисионно, които от 14, 335 млрд лв. към 13,03,2020 г. са нарастнал на 25, 363 млрд.лв към 24.04.2020 г. !!!!!!!

ЗА КАКВО СТЕ СЕ ПРЕЗАПАСИЛИ С БЛИЗО 5,6 МЛРД. евро БЕ РАДЕВ?!!

ПРИТЕСНЯВАТЕ СЕ НАРОДА ДА НЕ ЗАПОЧНЕ ДА ТЕГЛИ БЛИЗО 80 МЛРД.ЛВ КОИТО СА НА ДЕПОЗИТ В БАНКИТЕ ЛИ?!!

ИСКАТЕ ДА ОСИГУРИТЕ ЛИКВИДНОСТ НА БАНКОВА СИСТЕМА ВЕРОЯТНО.

ХА ДАНО ДА УСПЕЕТЕ.
4
 
9
 
2
преди 2 месеца
Тези суапови операции се правят обикновенно когато няма достътъчно ликвидност в чуждестранна валута, в сучая евро.Всеки от тук нататък може да си направи изводите за кой риск става въпрос
4
 
6
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
„Всички икономически последствия зависят от това колко бързо ще отворят икономиките. Колкото по-бързо отворят икономиките, толкова по-малки ще бъдат икономическите последствия за хората“, посочи управителят на БНБ.

Някой от вас да мисли обратното?
Това ми напомня за един виц навремето, когато се шегуваха с научните приноси на Людмила Живкова в дисертацията си. Тя е доказала, "че тракийската култура траките са я творили".