IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакваното разполовяване изпрати цената на биткойна над 9 хил. долара

Криптовалутата се намира над този праг за първи път от март

10:29 | 30.04.20 г. 17
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloombrg L.P.</p>

Снимка: Bloombrg L.P.

Вълнението около предстоящото т. нар. „разполовяване“ на биткойна и като цяло рисковата обстановка в момента дадоха нов тласък на цената на най-голямата криптовалута, която достигна най-високото си ниво от началото на причинения от коронавируса крах.

Минути преди 10 ч. българско време биткойнът поскъпва с близо 18% до 9 352,97 долара, показват данни на CoinDesk.

Силни ръстове записват и останалите водещи криптовалути. Етерът прибавя 9,3% до 224,11 долара, а рипълът – близо 8% до 0,233233 долара. Лайткойнът също увеличава стойността си с почти 9% до 50,31 долара.

Криптовалутите се движат в унисон с рисковите активи – акциите поскъпват с над 30% през последния месец. Мнозина почитатели на криптоактивите обаче посочват като причина за увеличението на цените предстоящото разполовяване на биткойна на 12 май.

„Разполовяването на биткойна след по-малко от две седмици може да обясни част от бичата активност на спекулантите“, посочва Крейг Ърлам, старши пазарен анализатор на Оанда. „Предполага се, че събитие, което е в календара от толкова дълго, вече би трябвало да е оказало влияние. Това може да означава, че ще има отслабване на някои от тези ходове с достигане на деня за разполовяване“, допълва той.

С преминаването на границата от 8 хил. долара в сряда най-голямата криптовалута навлиза на територията на свръхкупуването, показва индикаторът GTI Global Strength Indicator. Свръхкупуване на активи има, когато показателят премине 70 пункта, а това на свой ред означава, че може да е трудно криптовалутата да отчете допълнително покачване в краткосрочен план.

„Изглежда, че разполовяването на биткойна започва да има ефект върху цената. Очаквам биткойнът да изпробва диапазона 9 000-10 000 долара преди разполовяването", посочва старши анализаторът на eToro Немо Кин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 6 rate down comment 1
LUBA6A2014
преди 3 години
че то от khao гуруту може ли да се вреди човек да напише нещо.В момента на писането Битака е 8877 $.Преди 10 години беше 0.10$ .Аз позакъснях и си купих на 200$. Инвестициите ми се върнаха в 10 пъти. И имам още,които обаче ще продам Скъпоо. Кой каквото иска да казва за Биткоин,но той не пита никого,какво му е мнението за него,нито се интересува кой го критикува или възхвалява.И Най-важното-банкерите не могат да ти го вземат,обратно-преди месец JPMоrgan вложи 400милиона в Биткоин...пък такива като гореупоменатия винаги ще има-кучетата си лаели,пък Биткоин си върви...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 3 години
буквално говорех :))) за самата хаш функция на едик блок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 3 години
Виж за последното горе-долу съм съгласен.Почти всички икономичски единици в нашето съвремие отиват към стойност "нула".Ако дойдат времена на сериозни кризи стойност ще остане предимно в храни, оръжия, някои суровини, лекарства и стоки от първа необходимост, плодородна земя и недвижимо имущество. Дотогава обаче хич не искам да пропускам възможностите, които имам днес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 9 rate down comment 2
cherney
преди 3 години
BTC няма никаква стойност до момента, в който не разбереш, че в момента това е единствения актив, за когото няма граници и ограничения за трансфер ...... и единствения, който никой никога не може да ти отнеме. И всичките му недостатъци отиват в коша
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 5
khao
преди 3 години
хубавото в твоя случай е че знаеш че спекулираш и си наясно с последствията от тази игра :))) щом казваш че печелиш истински пари, значи си осъзнал че това НЕ са пари! един вид си на моя страна по тая тема:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 7
khao
преди 3 години
не съм казал че не се печели, пари се печелят от много неща (закони,незакони, морални, неморални) и тнт. Аз само твърдя че не е валута и че в блок чейна няма голям потенциал, и повечето писания по темата са манипулация, щото ни лъжат в обратното! .... има хора дето печелят от наркотици, дай сега да ги разрешим и да ги защитаваме пак :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 3
bgMan
преди 3 години
Аз пък печеля истински пари от колебанията на тези "нули", както ги наричаш.Нека те да са "нищо", но пък да мога да печеля нещо реално.А шараните и кукичките са различни видове. Има кукички и за шарани като теб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 6
khao
преди 3 години
дада, бит коин кеш, кво е....след това ще измислят дръго, само балъка да ди мисли че си играе със злато 2.0няма да споря повече, явно сте лапнали куката :)) давате истински пари буквално за нули! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 7
khao
преди 3 години
факт, това, факт онова, но име няма... така говорят измамниците... цитирам :голяма част са свързани с медицина, защото позволяват анонимното споделяне на медицински данни.и питам:защо с това? къде му е предимството, и как са работили до сега? дай подробности, моля.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 2
shinawatra
преди 3 години
Да, дефлационна валута е. Можеш да създадеш колкото си искаш инфлационни алткойни и да ги обвържеш с автоматична търговия към биткойн, той е нещо като златото или суровините спрямо тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още