IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft съкращава 17% от служителите си

Компанията пусна в отпуск други и намали заплатите

13:09 | 30.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Lyft обяви, че ще съкрати около 17% от работната си сила, ще пусне в отпуск служители и ще намали заплащането на други в опит да свие разходите си по време на пандмията на коронавируса, която доведе до срив в услугите за споделено пътуване, пише Wall Street Journal.

Базираната в Сан Франциско компания обяви новините днес в документи, подадени към Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ, преди да отчете финансовите си резултати следващата седмица. Отчетът ще даде по-пълна представа за това колко зле се отразява пандемията на Lyft.

Съединените щати бяха силно засегнати от Covid-19 през последните седмици на март, което позволи на някои компании да генерират нормални резултати за януари и февруари. Анализатори, анкетирани от FactSet очакват спад на превозите с Lyft през второто тримесечие спрямо година по-рано.

Lyft заяви, че разходите за обезщетения на 982 служители, които съкращава, ще бъдат включени в сумата за преструктуриране от 28 до 36 млн. долара, по-голямата част от която ще я засегне през второто тримесечие. Очакват се допълнителни разходи за компенсации с акции.

Около 288 служители, или 5% от работната сила на Lyft, са в отпуск, защото в момента няма как да изпълняват работните си задачи. Тези работници няма да получат заплатите си, но ще имат здравни осигуровки и ще могат да се възползват от помощи за безработица.

Заплатите на онези, които не са в отпуск и не са съкратени, ще бъдат намалени за три месеца, като ще получават само базова заплата от началото на май. Директорите ще се сбогуват с 30% от възнагражденията си, докато заплатите на вицепрезидентите ще бъдат съкратени с 20 на сто. Други служители ще вземат с 10% по-малко. Бордът на компанията ще получи с 30% по-малки компенсации за второто тримесечие.

Във вторник The Information писа, че конкурентът на Lyft – Uber Technologies, обсъжда съкращаването на 27 хил. служители, което се равнява на 20% от работната сила на компанията. Uber не е потвърдила информацията.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

Финанси виж още