IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският премиер се е заразил с коронавирус

Първият вицепремиер Андрей Белоусов ще поеме временно функциите на Михаил Мишустин

22:23 | 30.04.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Руският премиер Михаил Мишустин е уведомил президента Владимир Путин, че е бил диагностициран с новия коронавирус и временно ще се оттегли, за да се възстанови, предава Ройтерс.

54-годишният Мишустин е предложил първият вицепремиер Андрей Белоусов да бъде временно изпълняващ длъжността премиер в негово отсъствие. Путин, който назначи Мишустин през януари, е подкрепил предложението.

Мишустин, който е един от основните координатори на реакцията на Русия на новия коронавирус, е първият високопоставен руски представител, който публично обявява, че има вируса. Той съобщи новината часове след като броят на потвърдените случаи на заболели в Русия премина прага от 100 хил.

Мишустин е уведомил Путин за диагнозата си по време на видеоконферентна връзка.

„Установих, че изследванията за коронавирус, които си направих, са дали положителен резултат. Трябва да се самоизолирам и да следвам инструкциите на лекарите. Това е необходимо за безопасността на колегите ми“, е казал Мишустин.

Премиерът е допълнил, че ще остане в контакт с членове на правителството и с Путин чрез телефонни и видеоконферентни връзки въпреки състоянието си.

Путин е поискал от Мишустин да му се обади, веднага щом пристигне в болницата и му е пожелал бързо възстановяване.
Състоянието на премиера показва, че всеки може да се зарази с вируса, допълнил Путин.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Русия премина прага от 100 хил. в четвъртък след рекорден дневен ръст на новозаразените.

Тази седмица Русия изпревари Китай и Иран по брой потвърдени случаи на заболели.

До този момент страната е обявила 1073 случая на починали от коронавируса, което е значително по-малко в сравнение с много от най-силно засегнатите страни.

Путин предупреди, че пикът на пандемията все още не е настъпил, а властите в страната заявиха, че може да има нов ръст на случаите, ако населението не спазва мерките за блокада по време на националните празници в началото на май.

Най-голямата по територия страна в света е под блокада, след като Путин обяви затварянето на повечето обществени пространства в края на март за ограничаване на разпространението на вируса.

Путин и членовете на кабинета провеждат заседания от разстояние, за да избегнат контактите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
Ironhorse
преди 3 години
Хахаха,нали имаха ваксина, лекарства ... каква стана тя, пак лъжа от кпемъл.А нали беше и Божие наказание на Запада, зараси санкциите ...Що така заразата мори руското духовенство и правителствен елит ?От страх патуран се е покрил в бункер и се показва само на видеозапис.Щом властта се е покрила, значи и краят й е близо ... рашистан е пред колапс и разпад
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 5
крас
преди 3 години
ВЛАСТА НА ПУТИН И МИШУСТИН СЕ ПРОСТИРА ДО СТЕНИТЕ НА КРЕМЪЛ И ЧЕРВЕНИЯТ ПЛОЩАД. Предполагам, че скоро нещата там ще приключат по един познат ни от времето на ВОСР сценарий, който със сигурност няма да започне с топовните салюти на АВРОРА.В Русия върви процес на РАЗПАД на държавността, който е от ПЕРИФЕРИЯТА КЪМ ЦЕНТЪРА. Мишустин е усетил, че ще яди дръвчето и по подобие на АРТИСТА Андрей Панин изпълняващ ролята на ПУТИН се е оттеглил тактически от сцената . КОИ ЩЕ СА НОВИТЕ ГЛАВНИ ГЕРОИ, КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ В КРЕМЪЛ?!!Разбира се, че няма да са ЧУБАЙСЧЕТА, ГРЕФЧЕТА И ВСЯКАКВА ДРУГА ЛИБЕРАЛНА ***. ЖИВЕЕМ ВЪВ ВЕСЕЛИ ВРЕМЕНА НА РАЗПАД И РАЖДАНЕ НА ИМПЕРИИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още