Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Чехия отменя данъка върху покупката на жилища, за да стимулира пазара

Цените на жилищните имоти в страната нараснаха през последните години и младите хора трудно успяват да навлязат на пазара

0
 
3
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Де е Чехия, де сме ние. Те Чехите вече сложиха в джоба си някои стари страни членки като Гърция и Португалия. А ние? Все по-последни. Една сделка сега с тези комисионни за фирма, процент такса по общинските наредби, нотариус и т.н. Имало умни хора и народи по света. Не и у нас. Ама ние добре преписваме мерки. Дано управляващите икономически инвалидни калинки прешишат и това. Не е зле идеята, но общините без таксата съвсем ще я окъсат, но пък при 10 милиарда гласувани може да се компенсират общините, а да се облекчат сделките.
0
 
5
 
4
Yanis83 до: Ivel
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
В България за нотариус основното изискване е партизанско потекло.Още много години нещата тук няма да се променят с това безумие.
0
 
6
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Да това с колите е направо абсурд, в цял свят е достатъчен договор написан от ръка между продавач и купувач, а тук да се прави далавера за нотариусите, че им е малко това дето съдират за жилищата и разни други глупави заверки. Примера на Чехия е един умен подход, как коствено с такава мярка може да бъде стимулирано търсенето. Кога ли и тук ще се научат така да правят?
0
 
7
 
2
fon
преди 6 месеца
А ние сме нафрашкали едни безсмислени астрономически нотариални такси та да блокираме сделките колкото може. При нас дори и за продажба на кола се ходи при нотариус.
0
 
4
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
инвесторе тия 428 милиарда долара за нищо ги нямате