IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: С Щаба продължаваме работата на пълни обороти

Борисов подчерта, че няма напрежение между него и ръководителя на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски

10:00 | 03.05.20 г. 24
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Щабът никога не е разформирован, а работи на пълни обороти, заяви по време на брифинга на Националния оперативен щаб премиерът на България Бойко Борисов.

„Екипът на Щаба е избран в зависимост от ситуацията, за да имаме най-бързите действия. Той е голям и част от него се явяваше всяка сутрин в лицето на председателя му и информираше”, посочи Борисов. 

Министър-председателят обясни, че всяка сутрин в 7 часа Щабът се среща с него и заедно коментират теми по стотици пъти до постигане на пълен консенсус. „Едва тогава те идват и обявяват това, което сме коментирали”, разясни премиерът. 

„От две седмици от Щаба ме умоляват да спрете да се гаврите с него. Има хора, които идват да се гаврят. Умоляваха ме да прекратим това и да работим по друг начин”, обясни Борисов.

Според премиера спекулациите за напрежение между него и проф. Мутафчийски са начин да се подрони работата и доверието в правителството и Щаба. На въпрос дали е имало някакво напрежение между него и Мутафчийски, министър-председателят отговори: „Какво напрежение? От над 20 години ми е приятел. Ние сме го издигнали, за да стигне до този пост. По десет пъти на ден разговаряме”.

Той смята още, че трябва да се намерят виновните за спекулациите, защото това е начин да се подрони работата и на двете страни. „Спорът беше между Ангел Кунчев и него, не между мен и него. Кунчев иска да разхлабим още, да махнем РЗИ-тата от границата и КПП-тата. Вчера или онзи ден един час се караха - те двамата. Аз им казах добре, ще събера правителството”, каза още Борисов.

„Ние планирахме всеки ден как да пуснем парковете и планината. Някои тулупи спят до обяд и после ми пишат постове, а ние ставаме рано сутрин, без заплата го правим това, без почивен ден. Един от най-добрите ми приятели написа „Убиха генерала, защо не му благодарихте+. Какво да благодаря, щабът работи на пълни обороти”, подчерта Борисов.

Борисов посочи, че страната ни използва цялата палитра от специалисти. „Експертен съвет, събрал съм най-добрите. Ако имаме успехи, ще бъдем всички щастливи, ако имаме загуба, ще е само моя”, заключи министър-председателят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
велик е Бащицата , еле като влезне в режим свободно говорене ... :))) ... да иляди да гледа внуците ... :)))само да питам , кво стана с лечебните фурми от абу даби , искам и аз да взема некое кило ... ?! ... някой зне ли къде ги раздават/продават ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
фиг.1
преди 3 години
Работата на щаба и г-н Борисов е да пишат глупави и тензенциозни коментари под новините. Всъщност не, това май други го правят. Питам се, дали и те си имат щаб?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 7
nkavrakov1982
преди 3 години
Мисля,че е време всички експерти,начело с вожда,да си ходят по живо по здраво.Плюха Швеция,сега целия свят следва шведския модел,на свобода,без ограничения в пандемията.В България,маски,копои в парковете,простотии се бълваха нон стоп по телевизиите,побъркаха хората до краен предел.Кой ще поеме отговорност за това некадърно и престъпно управление ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 8
nkavrakov1982
преди 3 години
Каква работа г-н Борисов ?Какво работите със Щаба ?Вируса си минава ,заразява,заминава,Вие каква работа вършите,освен в условия на извънредно положение да харчите милиарди от джоба на българския данъкоплатец,да му предлагате КРЕДИТИ,вместо помощ в кризата,и да говорите как щяло да има трупове,и хладилни камиони за тях....Това ли е работата ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още