IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия отчете над 10 хил. нови случаи на COVID-19 за денонощието

На страната ѝ предстои да се изправи пред нова и изтощителна фаза на пандемията, заяви руският президент Владимир Путин

16:35 | 03.05.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Русия отчете 10 633 нови случаи на коронавирус в неделя (3 май), като по този начин страната се изкачи на седмо място в света по брой на заболели от патогена, съобщава CNN.

Общият брой на случаите на заразени в страната вече е 134 687, като 1280 са загиналите руснаци от коронавируса. 

Руските власти посочват, че около 50% от случаите са безсимптомни. Москва, най-засегнатият град в страната, представлява повече от половината от общите случаи на COVID-19.

Миналата седмица Русия удължи периода на изолация до 11 май. "Ежедневното увеличение на случаите до известна степен се е стабилизирало, но това не трябва да ни успокоява, ситуацията все още е много сериозна", заяви руският президент Владимир Путин. "Пикът не е зад нас. Предстои ни да се изправим пред нова и изтощителна фаза на пандемията ... смъртоносната заплаха от вируса остава", предупреди още държавният глава.

Недоволството се разраства сред здравните работници в страната, след като около 20 болници трябваше да бъдат затворени заради карантина, като много лекари се разболяха, докато лекуваха пациентите. Руски независими медии и неправителствени организации съобщават за анонимни коментари от възмутени медицински работници, които заявяват, че са били поставени на първа линия без адекватна защита.

В четвъртък, когато броят на случаите премина 100 000, руският премиер Михаил Мишустин се появи в държавната телевизия, като информира Путин чрез видеоконференция, че е тестван положително за вируса. Това стана ден, след като Мишустин заяви, че е „невъзможно да се посочи точна дата“ за премахване на ограниченията за COVID-19 в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Antikvar
преди 3 години
Тези руснаци, тези руснаци. Колко време на нас ни обясняват за връзката между covid19 и G5, а самите те един флекс да не вземат та да изрежат дяволските антени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
Achtung
преди 3 години
Свикнали са в таблиците России да е до США, докато не станат втори няма да мирясат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
zelka007
преди 3 години
все пак нали са "безаналогова велика сила" , трябва да заемат подобаващо място в класацията на заразените с корона вирус , та сега ще наваксват няколко седмици , докато се настанят в почетната тройка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още