Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Битката на централните банки с пандемията може да прерасне в безкрайна война

Социалните, политическите и икономическите последици от „приспиването“ на икономиките за продължителен период от време могат да се задълбочат

0
 
5
 
2
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Ленин успя да победи капитализма само на 1/6 от земното кълбо. обаче ФЕД и другите централни банки, май ще успеят поне на 90%. тактически може би е единственото възможно решение за да се спаси световната икономика от верижна реакция на колапс, спиране на истерията и т.н.
но стратегически това означава, че света преминава в друг стадий на развитие, не знам дали да го нарека социализъм, или държавен капитализъм, или партийно контролирана пазарна система. но във всеки случай не е свободна пазарна икономика, няма я невидимата ръка на пазара и човешката предприемчивост.
политически партии решават къде да спасяват, да инвестират, какво да оживее и кое не.
не вярвам тази нова система да успее дълго, защото стои на глинени крака. но във всеки случай предстоят гигантски турбуленции, ако не са започнали вече.
0
 
3
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Намесата на централните банки и правителствата е неминуема в това състояние на глобалния икономикс. Но от тяхната компетенция ще е какъв дял от цялата система ще обхване тя. Това може да се установи като се сравни БВП на страните със сумите отделени за кредитиране и протекция, както и с разходите произлезли от тази пандемия . В тази ситуация ще е много важно и каква посока ще предприемат процесите в резултат на взетите мерки. Това вероятно ще определи и адекватността им.