Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Глобалният пазар на петрол се нуждае от нов модел, за да продължи да функционира

Отслабващата роля на ОПЕК и възходът на възобновяемата енергия притискат петролната индустрия да потърси радикални промени в пазарната структура, за да оцелее

3
 
0
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
"зелената енергия" доказа несъстоятелността си - във времена на криза всички я изоставят, търсят сигурността. това, което виждаме в света е че крезите ще се увеличават.има и още една причина за пропадането на "зелената енергия" и това е, че времето наистина е нестабилно и непредсказуемо, което поставя на тежки изпитания разпределителната мрежа - ще има ли слънце или вятър или ще включваме студения резерв. това е много скъпо мероприятие. ТЕЦа на Доган, който е студен резерв гълта стотици милиони годишно. за другите части на България не знам.а и силния икономически спад ще отрезви главите на "зеленомислещите".така, че икономически, технологически и практически, "зелената идея" ще излезе от зоната на нормалните човешки дейности и ще отиде по далечните острови, пустинните оазиси или високите планини, където и е мястото.
2
 
1
 
2
Императорът до: Hahoto
преди 1 година
Ами отказват да приемат, че ръстът в потреблението на енергия надвишава многократно ръстът на т.нар. "зелена енергия".
4
 
5
 
1
преди 1 година
"Тъй като по-широкият спектър от икономически жизнеспособни и по-малко променливи енергийни източници и технологии продължава да се развива, тази динамика ще стане единствено по-силно изразена." айде пак лъжи и зелени простотии.