IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът на Wall Street продължава да нараства*

Пазарните стойности на петрола сорт Брент нарастват с над 11%, а фючърсите върху WTI се разменят при ръст от над 18%

17:40 | 05.05.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник на зелена територия, тъй като инвеститорският оптимизъм е стимулиран от нарастващите сигнали за повторно отваряне на американската икономика, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 344,95 пункта, или с 1,44%, до ниво от 24 071,64 пункта. Широкият измерител S&P 500  нараства с 40,57 пункта, или 1,45%, до 2883,84 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 1,63%, или 145,17 пункта, до 8855,88 пункта.

Инвеститорите оценяват възможността за втора вълна на заразяване с коронавирус при вдигането на ограниченията. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюзъм заяви в понеделник, че от петък на някои търговци на дребно ще бъде разрешено да възобновят дейността си.

Междувременно губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че броят на хоспитализациите и новите смъртните случаи намалява на дневна база, което предполага, че щатът вече слиза по кривата на заболеваемостта. Той обаче добави, че не се забелязва толкова бърз спад, колкото се очаква.

„Отварянето на икономиката, пиковете на заразата и сезонът на отчетите помагат за намаляване на несигурността“, казва Том Лий, анализатор в Fundstrat Global Advisors. „Това според нас е основната причина търсенето и цените на акциите да се повишават“, добавя той.

„Пазарът беше препълнен с продавачи, което доведе до най-бързия срив досега. Затова смятаме, че съотношението на риска към възнаграждението все още е в полза на купувачите“, допълва Лий.

Акциите на MGM Resorts поскъпват с близо 2%. Книжата на Starbucks и Ford Motor се търгуват с над 3% по-високо.

Активността в сектора на услугите в САЩ се свива за първи път от около десетилетие. Индексът на мениджърите по поръчките в сектора се понижава до ниво от 41,8 пункта през април, показват данните на Института за управление на доставките.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива съответно от 0,656% и 1,322%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,65 пункта.

Еврото се разменя със спад в стойността от 0,39% при 1,086 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 2,97 долара до 30,17 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат повишение от 3,75 долара до 24,14 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,58% до 1 703,40 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:24 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
Дай Боже да изчезнат тия от Уолстрийт ... останалите ще работят и дишат понсвободно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
kane
преди 3 години
Нараства кю е на Фед и нищо друго.И новото престъпление което извършва Фед също нараства в нарушение на закона за Фед. В наливане на безгранични пари на бляк рок - частна компания, която да изкупува зомби компании, които са мнозинството във Фащ. Най - голямата кражба извършвана до момента в историята на света се случва е момента! Незапомнена несъизмерима с нищо до сега ... 2008 изглежда като малко парти сравнение с парите дето се крадат в момента. Купува се джънк Бонд със несъществуващи пари до края! Само и само да няма потъване устоите на капитализма. И само и само запазване на статуквото - който си е бил богат да си остане такъв, който си е бил беден - в моргата. Що за стой е това който не може да оцелее от само себе си и се налага да се крепи, кърпи и бута изкуствени на всеки 10 години.Човеците са слабо интелигентни и няма да се изненадам ако изчезнат като вид
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още